Spanyolország egy lépéssel Európa előtt jár

Vágólapra másolva!
Védekezőbb taktikával megszoríthatták volna Spanyolországot, de úgy is kikaptak volna, nyilatkozta önkritikusan Leonardo Bonucci és Daniele De Rossi, az olasz labdarúgó-válogatott két tagja a vasárnap 4-0-ra elbukott Európa-bajnoki döntőt követően.
Vágólapra másolva!

Az olasz labdarúgó-válogatott védője, Leonardo Bonucci szerint egy védekezőbb taktikával elkerülhető lett volna a súlyos, 4-0-s vereség Spanyolországtól, de hisz abban, hogy a válogatott így is megmutatta, jó úton jár.

A felkészülési mérkőzéseken nyújtott gyenge teljesítmény után kevesen várták, hogy Olaszország eljut az Európa-bajnokság döntőjébe, ám a csoportkörből való továbbjutás lendített annyit a játékon, hogy Angliát és Németországot is sikerült felülmúlni.

A döntő első félidejében már 2-0-s előnyre tettek szert a spanyolok, majd a második félidőben Thiago Motta sérülése, és az emiatt bekövetkező emberhátrány megpecsételte sorsukat.

"Ez súlyos csapás, fájó így elbukni egy finálét" - mondta Bonucci a Rai Sportnak. "Ha más kezdőcsapattal állunk fel, nem kapunk ki 4-0-ra. Spanyolország valószínűleg akkor is győzött volna, jobban megnehezítettük volna a dolgukat. De így, ilyen őrült balszerencsével, két sérüléssel, emberhátrányba kerülve esélyünk sem maradt. Azt hiszem, a kezdősípszótól rosszul játszottunk, ezen a szinten nem szabad ekkora területet adni a spanyoloknak, mint mi tettük. A szünet után mindent megpróbáltunk, de Di Natale helyzeténél Cassano nagyot védett, Motta kiesése pedig mindent eldöntött, nem volt visszaút."

A védő szerint az Eb előtti, Oroszországtól elszenvedett 3-0-s vereség után sikerült bebizonyítani, hogy karakteres válogatottjuk van, talán éppen ez a karakter hiányzott a döntőben.

"A spanyolok jelenleg egy lépéssel járnak mindenki előtt, sokat kell dolgoznunk, hogy utolérjük őket, de jó úton járunk. Leráztuk magunkról a catenaccio hírnevét, most csak tovább kell haladnunk ezen az úton."

Daniele De Rossi is azt mondta, Spanyolország jobb csapat, de muszáj volt kockáztatni.

"A spanyolok erősebbek, de azt hiszem, elértük a szintjüket. Szerintem tízből hatszor-hétszer kikapnánk tőlük, mégis megkockáztattuk, hogy győzni próbáljunk ellenük. De amikor egy csapat nem százszázalékos, akkor nincs mit tenni."

De Rossi elmondta, csak hatvanperces volt a mérkőzés, hiszen Motta sérülésével minden eldőlt.

"A spanyolok irányították a mérkőzést, nekünk egyszerűen nem maradt energiánk, hogy üldözzük őket. Próbáljon meg valaki 0-2-nél emberhátrányban ellenük focizni! Az utolsó két gól elkerülhető lett volna, de az már nem osztott, nem szorzott, Spanyolország egy lépéssel Európa előtt jár" - tette hozzá.