Nem mindennapi öngólt hozott össze a Bayern sztárja

David Alaba Bayern München osztrák fociválogatott
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokságon szoros, kiegyensúlyozott csoportra számít Marcel Koller, a magyarokkal azonos négyesben szereplő osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

"Portugália a kvartett favoritja. Olyan játékosa van, mint Cristiano Ronaldo, akit a világon mindenki ismer. De nem csak belőle áll a portugál csapat, amely vasárnap ezt be is bizonyította, ugyanis nélküle is 3-0-ra nyert Norvégia ellen. Magyarországnak erős védelme van, és versenyképes együttes, akárcsak az izlandi, így nagy és szoros küzdelmet várok" - mondta a svájci szakember az osztrákok Málta felett aratott 2-1-es sikerét követő sajtótájékoztatón.

Málta nem Magyarország

Koller arra a kérdésre, hogy a klagenfurti találkozó mennyiben szolgálta a felkészülést a magyarok elleni első Eb-meccsre, úgy fogalmazott, "Málta nem Magyarország", de abból a szempontból mindenképpen hasznos volt, hogy számos dolgot kipróbálhattak, amelyek közül voltak sikeresek és kevésbé sikeresek.

"Elégedett vagyok, mert noha sok ember azt várta, hogy nagy arányú győzelmet aratunk, én tudtam, hogy Málta stabilan védekezik, és remekül kontrázik. A feladatot viszont teljesítettük, győztünk. Néhány játékos fáradt volt, emiatt kissé pontatlanul futballoztunk" - értékelte csapata győzelmét Koller.

Storckék meglesték az első ellenfelünket

A meccsen - aimelyet a helyszínen tekintett meg Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és segítője, Andreas Möller - az osztrákok korán, már a 4. percben vezetést szereztek Marko Arnautovic révén.

A hazaiak ezt követően is kreatív futballt mutattak be, így felállt és zárt védelem mögé is be tudták játszani a labdát, ennek köszönhetően Alessandro Schopf növelte az előnyt. Ugyanakkor amennyire meggyőző volt az osztrákok támadó játéka, annyira égbekiáltó hibák jellemezték a gárda védekezését. Az egyik ilyet a második félidőben becserélt David Alaba követte el, amely öngólt eredményezett.

A kapus nem a helyén állt, hanem a kaputól jobbra, hogy oda passzolja le neki a labdát a Bayern München sztárja, aki viszont a kapu közepébe gurított. "Nem értették meg egymást" - zárta rövidre a nem mindennapi gól elemzését Koller.

Még játszanak a hollandokkal

Az osztrákok szombaton az Eb-ről lemaradt hollandokat fogadják Bécsben. A jövő hét pénteken rajtoló, franciaországi Eb-n Mallemortban lesz a bázisuk, elsőként a magyarokkal találkoznak június 14-én, Bordeaux-ban. Négy nappal később Portugáliával küzdenek meg Párizsban, 22-én pedig Izland lesz az ellenfelük szintén Saint-Denis-ben.