Guzmics volt a leggyorsabb az egész Eb-n

EB Foci Magyar válogatott Magyar - Osztrák Guzmics Richárd UEFA Euro 2016
Európa Bajnokság 2016. Magyarország - Ausztria UEFA Euro 2016
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott védője, Guzmics Richárd érte el a legnagyobb végsebességet az Eb csoportmeccseinek első körében az UEFA statisztikái szerint. A lista első öt helyezettjéből további kettő is az F-csoportban szereplő válogatott játékosa.
Vágólapra másolva!

Guzmics Richárd érte el a legnagyobb végsebességet a torna teljes mezőnyében az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában – hívta fel a figyelmet az UEFA.com magyarokat kísérő tudósítója a magyar-izlandi meccs felvezetésében.

"Egy meglepő, de magyar szempontból annál kedvesebb statisztikai adat az Európa-bajnokságról: Guzmics Richárd

31,6 kilométer/órás sebességet ért el

egy ponton az Ausztria ellen 2-0-ra megnyert meccsen, ezzel a leggyorsabb játékos volt az Eb első fordulójában" – írta Matt Watson-Broughton.

A nyomába se értek Fotó: Polyák Attila - Origo


Az európai szövetség statisztikai oldalán minden kategóriában az első öt látható kerekített értékkel. A leggyorsabbak sorában Guzmics, illetve az izlandi Kolbeinn Sigthórsson egyaránt 32 km/órás végsebességgel áll, utánuk következik 31 km/órával a belga Divock Origi, az angol Raheem Sterling és a portugál Nani.

A szombat meccs nem lesz poroszkálás

A tudósító felhívta a magyarok figyelmét arra is, hogy szombati ellenfelüknél Sigthórsson mellett még hárman szerepelnek a gyorsasági lista első tíz helyezettje között.

Az F csoportot vezető magyar válogatott szombaton 18 órától játszik Izland csapatával a marseille-i Vélodrome-ban.