Az osztrákok nem foglalkoznak Dzsudzsákékkal

Christian Fuchs
A Leicesterrel PL-t nyerő Christian Fuchs optimista az Eb előtt
Vágólapra másolva!
A nyolcaddöntőbe jutás a célja a magyar labdarúgó-válogatottal azonos csoportban szereplő osztrákoknak a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon a csapatkapitány Christian Fuchs szerint.
Vágólapra másolva!

Az angol bajnok Leicester City hátvédje azt nyilatkozta, most már mindannyian az első, magyarok ellen jövő kedden sorra kerülő csoportmérkőzésre koncentrálnak.

Hullámvasúton ül a csapat

"Azt gondolom, ambiciózusak lehetünk, jó a csapatunk, továbbléphetünk a csoportból, ez a célunk" - jelentette ki a 30 éves futballista, aki kitért rá, hogy Ausztriában a válogatott könnyen kap kritikát a médiától és a szurkolóktól egyaránt.

A Leicesterrel PL-t nyerő Christian Fuchs optimista az Eb előtt Forrás: AFP

"Ha nyerünk, mi vagyunk a legjobbak, de ha veszítünk, vagy nem játszunk jól, akkor mindenki megkérdőjelezi a tudásunkat" - mondta Fuchs, majd hozzátette, azt kívánja a válogatottnak, hogy a címlapokon az Eb alatt és után inkább pozitív, mint negatív jelzőkkel jellemezzék a csapatot.

Dzsudzsákékkal még nem foglalkoznak

Az osztrákok csapatkapitánya azt is elárulta, hogy egyelőre még nem foglalkoztak a magyarokkal, Marcel Koller szövetségi kapitány ugyanis két-három nappal a mérkőzés előtt készíti fel a játékosokat az aktuális ellenfélből.

"Egyáltalán nem izgulunk, inkább örülünk, hogy végre elkezdődik a torna. Egyfajta megkönnyebbülés, hogy az együtt elvégzett felkészülési időszak után jönnek az igazi tétmeccsek" - magyarázta Fuchs.


A pénteken kezdődő franciaországi kontinensviadal F csoportjában a magyarok és az osztrákok mellett Izland és Portugália szerepel még.