Vágólapra másolva!
Óriási sztori van kibontakozóban Franciaországban, ahol a dopping miatt lebukott vívónő, Ysaora Thibus szerint a szex okozta a vesztét. A doppingtörténelem sok különleges és furcsa magyarázkodást hallott-látott már, de ilyet még sohasem.

A francia vívónő, Ysaora Thibus most versenyt fut az idővel. Minden körülmények között ott szeretne lenni a párizsi nyári olimpián, de egyelőre erre kevés az esélye. Ysaora Thibus nemrégiben lebukott egy doppingvizsgálaton, miután a szervezetében anabolitikus szteroidot, Ostarint találtak. A 32 éves vívónővel idén február 8-án közölték, hogy megbukott a doppingvizsgálaton. Az Ostarin serkenti az izomnövekedést és fokozza az erőt. 

Ysaora Thibus most abban reménykedik, hogy felmentik a vádak alól, miután bebizonyítja, hogy a tiltott szer akkor került a szervezetébe, amikor a férjével szexeltek. 

"Tudom, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyok, mert senki sem akar hinni nekem, de be fogom bizonyítani, hogy nem csaltam" - mondta a vívónő. 

FENCING - CHALLENGE INTERNATIONAL PARIS - FOIL WORLD CUP
Nehéz helyzetben van a lebukott francia vívónő.          Fotó: KMSP via AFP

A sportolónő ügyvédje, Maître Joëlle Monlouis a következőket tette hozzá: "A történet bizarr, de az Ostarin úgy került be védencem szervezetébe, hogy a férjével szexeltek. 

A férj vett egy terméket, amely Ostarint tartalmazott, majd jött a szex és a testfolyadékok keveredése után történt meg a baj.

Mielőtt elsírnánk magunkat a röhögéstől (mert ilyen védekezéssel még egyetlen csaló sem állt ki), hallgassuk meg Jean-Pierre de Mondenard sportorvost, aki a lebukott versenyző mellé állt.

Ha nagyon alacsonyak az értékek, akkor feltételezhetjük, hogy a doppingolás inkább tévedésből történt, nem szándékosan.

 Ha alacsony az érték, akkor meg kell vizsgálni a férjét, majd meg kell nézni, hogy a férj tesztje tartalmaz-e nagyobb adagot – mondja a sportorvos.