Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban rendezett Miami Openen az olasz sztárteniszező, Matteo Berrettini meccs közben lett rosszul.

Nem sikerült a visszatérése a 2021-ben wimbledoni döntős Matteo Berrettininek. A lábsérüléséből felépült olasz játékos szerdán első mérkőzését vívta az ATP Touron a tavalyi US Open óta, és 4:6, 6:3, 6:4-re kikapott a kétszeres bajnok Andy Murraytől.

First Round Tennis: Western & Southern Open
Berrettini rosszul lett, nem sikerült a visszatérése
Fotó: NurPhoto via AFP

A világranglista 142. helyezettjének szemmel láthatóan még komoly erőnléti problémái voltak, a hosszabb labdamenetek után az ütőjére támaszkodva zihált, egyszer pedig kis híján összeesett a pályán, amikor a második szett során adogatni készült. Az egyelőre nem derült ki, hogy mi okozhatta az olasz sztár szédülését. A mérkőzés alatt kellemes 26 fok körüli volt a hőmérséklet, vagyis biztosan nem az időjárás volt az oka.

A 27 éves játékosnak orvosi időkérésre volt szüksége, emiatt elhagyta a pályát és az összecsapást rövid időre szüneteltették. Murray ekkor odasétált ellenfeléhez, hogy megnézze jól van-e. Berrettini megrendültnek tűnt az eset után, és egy ízben a vérnyomását is ellenőriztette. Az ápolás után Berrettini folytatni tudta a játékot, de végül kikapott a kétszeres olimpiai bajnok Andy Murraytől. 

A 36 éves teniszlegenda a győzelme után még üzent is a szurkolóknak.

Az öreg kutyában van még élet" - írta a meccs után a háromszoros Grand Slam-győztes Murray az egyik kamerára.

 Murray a 30. meccsét nyerte meg Miamiban, ennél többször csak Novak Djokovic (44) és Rafael Nadal (40) ünnepelhetett. 

A héten nem ez volt az első hasonló incidens a miami tenisztornán, ugyanis az első fordulóban Arthur Cazaux szintén meccs közben lett rosszul és kerekesszékben kellett levinni a pályáról, emiatt kénytelen volt feladni a mérkőzést.