Vágólapra másolva!
Fábián Bettina parádésan kezdte az idei Világkupa-sorozatot: az egyiptomi Soma Baynél rendezett viadalon ezüstérmes lett a hölgyek 10km-es versenyében. A férfiaknál a sokáig vezető Betlehem Dávid ötödikként ért célba, a világbajnoki címvédő Rasovszky Kristóf pedig betegségéből épphogy felépülve a 13. helyen zárt.

Fábián Bettinának ment a legjobban az öt magyar induló közül a Vk-széria nyitányán: junior világbajnok, olimpiai kvótás kiválóságunk remek versenyzéssel lett ezüstérmes. 

Bár az utolsó körre a 14. helyről fordult rá, szokásos hajrája ismét működött, olyannyira, hogy az utolsó bójánál már vezetett,

 ám a németek 2023-as világbajnokának, Leonie Becknek még egy picivel több maradt a tankban, és testhossznyi hátrányból sikerült megnyernie a viadalt, 0.4 másodperccel érintette előbb a panelt, számol be a Magyar Úszó Szövetség közleménye.

A férfiaknál Betlehem Dávid haladt szinte végig az élen, a külön díjazású sprintversenyben – amelyben az egyes körök végén vezetőket külön honorálják – például elsőként végzett, a célba azonban végül ötödikként ért, miután az olaszok triója szépen kivágta a rezet (végül az Európa-bajnoki címvédő Domenico Acerenza lett a legjobb), a francia Olivier pedig célfotóval előzte meg Dávidot. 

A vb-t követően sokáig betegeskedő Rasovszky Kristóf ezúttal nem igazán tudott az élcsoporttal tartani,

 féltávig még tapadt rájuk, utána viszont leszakadt s végül a második bolyban ért be, 13-ikként, Gálicz Péter pedig 28. lett.