Vágólapra másolva!
Ne kiabáljuk el, de nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal tényleg létre jön a Tyson Fury-Olekszandar Uszik nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzés. Amire mindkét bunyós gőzerővel készül.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor május 18-án végre összecsap egymással Rijádban a nehézsúly két jelenlegi világbajnoka, a WBC övét birtokló brit Tyson Fury és a WBO, WBA, IBF, IBO címvédő ukrán Olekszandar Uszik. Fury legutóbbi, tavaly októberi mérkőzése igen csak emlékezetesre sikerült az MMA-ből átránduló Francis Ngannou ellen, de nem éppen pozitív értelemben, ugyanis Fury hiába nyert megosztott pontozással, nem nyújtott túl jó teljesítményt, és még a padlót is megjárta. Általános a vélemény, hogy Fury nem vette komolyan az említett találkozóra a felkészülést, most viszont úgy tűnik, átérzi a súlyát annak, hogy Uszik személyében egy veszélyes rivális vár rá egy túlzás nélkül történelmi címegyesítő ütközetben, írja a Profiboksz.hu magyar szaklap.

A két öklöző már februárban egymásnak feszült volna, azonban Fury az egyik sparring során felszakadt, így halasztani kellett a csúcsrangadót. A sérülés mellett, illetve annak ellenére a WBC bajnok láthatóan készül a májusi találkozóra, és ha a lehet hinni a közösségi médiába megjelent friss fotóinak, videóknak, akkor erősen dolgozik a sokat kritizált fizikumán, és az Ngannou elleni meccsel ellentétben – önmagához képest mindenképpen – jóval sportosabban néz ki.

Természetesen Uszik is reagált a posztokra, jó szokásához híven tömören, ám annál csípősebben. "A te felkészülésed most kezdődött, az enyém viszont soha nem fejeződik be" - írt az ukrán a közösségi oldalán.