Vágólapra másolva!
Vasárnap este a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójában Marozsán Fábián mindössze két játékot veszítve kiütötte a hatodik helyen kiemelt Holger Runét. A 20 éves dán teniszező elárulta, betegséggel küzdött, de hazájában így is sokkot okozott a veresége.

A világranglista hetedik helyén álló Holger Rune 6:1, 6:1-re kapott ki Marozsán Fábiántól, aki egy éven belül már harmadszor vert top 10-es ellenfelet, hiszen korábban Carlos Alcarazt és Casper Ruudöt is legyőzte. A 20 éves teniszező elárulta, hogy szombat este megbetegedett.

A meccs előtti este rosszul lettem, 

és fontolóra vettem, hogy visszalépek a tornától, ám a bemelegítés után jobban éreztem magam, ezért úgy döntöttem, megpróbálom. De sajnos nem volt elég energiám a szervezetemben" – nyilatkozta Rune.

Marozsán Fábián, tenisz
Marozsán Fábián a jövő hetet a legjobb 50-ben kezdheti a világranglistán
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A Grand Slam-győztes Caroline Wozniacki bátyja, a teniszszakértőként dolgozó Patrik Wozniacki viszont nem fogta vissza a meglepettségét, miután Rune már az első miami meccsén kiesett.

„Bizonyára hihetetlenül kiábrándító számára, hogy egy meccs után így hazaküldték. Nehéz utat járt be Holger Rune, de 

hogy 1:6, 1:6-tal elgázolják, azt a legmerészebb álmaimban sem hittem volna" 

mondta a korábbi focista, Patrik Wozniacki.

Rune legközelebb áprilisban a monte-carlói tenisztornán indulhat el, Marozsánra pedig hétfőn, a harmadik fordulóban az ausztrál Alexei Popyrin vár.

Kapcsolódó cikkek