A szövetségi kapitány ellen fordultak az angol drukkerek a botrányos döntése után

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Anglia - Irán, Anglia, Irán, Halífa Nemzetközi Stadion, 2022. 11. 21.
England's coach Gareth Southgate applauds at the end of the Qatar 2022 World Cup Group B football match between England and Iran at the Khalifa International Stadium in Doha on November 21, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok ellen nyújtott gyenge teljesítmény és az elért gól nélküli döntetlen váratlanul érte az angol szurkolókat az Irán ellen rendezett gála után. Többen is nemtetszésüket fejezték ki a csapat játékával, és még inkább Gareth Southgate-tel kapcsolatban, akinek a magyarázkodása sem segített csillapítani a kedélyeket.
Vágólapra másolva!

A drukkereknek elsősorban az nem tetszett, hogy a kezdőcsapat ötlettelen játéka ellenére Southgate a 68. percig várt az első cseréivel, és a lehetséges ötből mindössze három játékost küldött be a pályára a mérkőzésen. A legtöbb szurkoló azt is kifogásolta, hogy a Manchester City sztárjátékosa, Phil Foden nem volt köztük.

„Úgy gondoltuk, az a helyes döntés, ha nem változtatunk a csapaton. Végül a széleken Jack [Grealish] és Marcus [Rashford] beállítása mellett döntöttünk Phil helyett. Úgy gondoltuk, hogy Jack jól tartja a labdát, és segít az előretörésben, Marcusnak pedig a sebességében reménykedtünk, hogy az fenyegetést jelent majd a hajrában. Azt pedig

Southgate nem tudta győzelemre vezetni a csapatát Forrás: Getty Images/GETTY IMAGES/Clive Mason

A közösségi médiában az angol drukkerek azonban a magyarázat ellenére is fellázadtak a szövetségi kapitány ellen.

– írta egyikük.

Egy másik így fogalmazott: „Ez az egyik legrosszabb meccsen belüli döntés, amit valaha láttam."

„Le vagyok döbbenve ettől a döntéstől" – értett egyet vele egy másik hozzászóló.

Akadt, aki így vélekedett: „Meg tudom érteni, hogy sokáig nem változtatott, de

Forrás

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!