Megszólalt Lionel Messi, miután életben maradt a vb-n Argentína

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Argentína - Mexikó, Lusail Stadion, C csoport, 2022. 11. 26., KATAR
LUSAIL CITY, QATAR - NOVEMBER 26: Lionel Messi of Argentina applauds fans after the 2-0 victory in the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Argentina and Mexico at Lusail Stadium on November 26, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi, az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya megkönnyebbülten értékelt a mexikóiak felett aratott győzelem után, kiemelve, hogy ismét csak rajtuk múlik, továbbjutnak-e csoportjukból a katari labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

"Lekerült egy teher a vállunkról. Megnyugodtunk és megint a saját kezünkben van a sorsunk" - nyilatkozott a hétszeres aranylabdás támadó a szombati mérkőzés után, melyet 2-0-ra nyertek meg az ő és Enzo Fernandez góljával.

"Úgy érzem, az első félidő a helyzetünkből adódóan nehéz volt, győzelmi kényszerben játszottunk. Nem találtuk a réseket, nem járattuk eléggé a labdát az egyik oldalról a másikra. A második félidőben azonban elkezdtük a saját játékunkat játszani, megtaláltuk a tereket, és a gól megváltoztatta a meccset. Szükségünk volt erre a győzelemre, hogy a lengyelek elleni összecsapásba már nyugodtabban mehessünk bele."

Lionel Messi szerint lekerült róluk a teher Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Dan Mullan

Lionel Scaloni szövetségi kapitány arról beszélt, hogy óriási volt a nyomás a csapaton, és rendkívüli módon fellélegeztek a három pont megszerzésével. Kitért arra, hogy végeredményben ez csak egy futballmeccs, és nem szerencsés azzal az érzéssel pályára menni, hogy sokkal több annál.

"Meg kell próbálni elérni, hogy a játékosok így gondolkodjanak erről, máskülönben minden mérkőzésen, a kieséses szakaszban, végig a tornán mindig ez fog történni" - utalt a találkozó jelentős részében tapasztalható görcsös játékra. "Persze nehéz megértetni az emberekkel, hogy akár veszítesz, akár nyersz, holnap is kisüt a nap, hogy az a fontos, miként hajtottad végre a feladatodat, hogy a lehető legjobban végezted-e el. Mi mindig erre törekszünk" - fűzte hozzá, egyúttal azt üzente játékosainak, hogy maradjanak a talajon, mert a lengyelek elleni mérkőzés is nehéznek ígérkezik.

Henry Martin, a mexikóiak támadója a kispadról úgy látta: a két csapat közötti különbség az volt, hogy Argentínának van Messije.

"Elvégeztük a munkánkat, de sajnos vereséggel jöttünk le a pályáról. Ez fáj, de vasárnaptól már a következő mérkőzéssel foglalkozunk, mert van még egy utolsó esélyünk" - szögezte le.

Gerardo Martino, a mexikóiak argentin szövetségi kapitánya is azt ígérte, hogy amíg van esélyük a továbbjutásra, mindent megtesznek érte.

"Szükségünk van gólokra, de úgy vélem, azok, akik napi szinten versenyhelyzetben vannak, hozzászoktak ahhoz, hogy összeszedjék magukat" - fogalmazott a szakvezető.

Két forduló után a lengyelek állnak a C csoport élén négy ponttal, őket követik az argentinok és a szaúdiak három-hárommal, a mexikóiaknak pedig egy pontjuk van. A szerdai utolsó körben az argentinok a lengyelekkel, a szaúdiak a mexikóiakkal mérkőznek.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!