Mezey György: Ideje lenne pofán verni a brazilokat

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, negyeddöntő, Horvátország - Brazília, Egyetemvárosi Stadion, ar-Rajján, 2022.12.09.
Brazil's forward #10 Neymar (bottom) is consoled by Croatia's forward #17 Ante Budimir after they lost the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between Croatia and Brazil at Education City Stadium in Al-Rayyan, west of Doha, on December 9, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Mezey György, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitány kemény véleményt fogalmazott meg a világbajnokság több szereplőjéről is a Sportrádió Hazafutás című műsorában. A 81 éves szakember többek között azt is mondta, hogy valaki jól pofán vághatná a brazilokat.
Vágólapra másolva!

Mezey György úgy érzi, a holland válogatott az egyik korábban nem várt erő, amely odaérhet a célegyenesbe. Ehhez a Louis van Gaal vezette csapatnak Argentínát kellene kiejtenie, amelyet a szakember szerint Lionel Messi egymaga nem tud a döntőig vezetni.

„A holland és az argentin két teljesen összehasonlíthatatlan csapat. Amelyik továbbjut, az sokra fogja vinni a későbbiekben" – idézi a Nemzeti Sport a korábbi szövetségi kapitány, aki a meccs előtt azt mondta, a nyolcaddöntőben a horvátokkal találkozó brazilokra ráférne egy kiábrándító eredmény.

A brazilok a legjobb nyolc között búcsúztak a katari világbajnokságon Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Ha lenne egy olyan csapat, amely jól pofán vágná őket...

Na nem öt góllal, csak így kiállva... Szóval

De ilyen pofont még nem kaptak" - mondta Mezey György, akinek teljesült a kívánsága, mert a brazilok 1-1-es döntetlent követően 11-es párbajban kiestek a horvátok ellen, így végük lett, mehetnek haza Katarból.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.