Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Meglehetősen rosszul kezdte a bajnokságot a Hamburger SV együttese, aminek eredménye edzőváltás lett, a legutóbbi fordulóban már az osztrák Kurt Jara irányította a gárdát. A tréner gyorsan szétnézett a játékospiacon, és leigazolta az egyszeres német válogatott René Schneidert, akinek a nyár óta nem volt csapata.

Fotó: Reuters
Még dortmundos korában az akkor még barcelonai Figóval is megküzdhetett Schneider
Hansa Rostockban

Schneider az elitben is megállta a helyét, hiszen alapember volt a remekül szereplő Hansában, a kilencedik fordulóban a VfB Stuttgart ellen megszerezte első gólját a legjobbak között, majd pár héttel később a Kaiserslautern ellen kétszer is eredményes volt. Erre a nemzeti tizenegynél is felfigyeltek, és 1995 decemberében Dél-Afrika ellen a Nationalelfben is bemutatkozott. A szezont végül hat találattal zárta, és ott volt a német válogatott keretében az 1996-os Európa-bajnokságon, bár egyetlen percet sem játszott.

1996 nyarán a Borussia Dortmundba igazolt, ám egy súlyos térdsérülés miatt csak elvétve lépett pályára. A következő idényben valamivel jobban ment neki a játék, és 1998 márciusában két hét alatt három gólt is szerzett. Öröme azonban korai volt, mert a nyáron a felkészülési időszakban megint megsérült, és így az 1998-99-es bajnokságban egyetlen meccsen sem játszhatott. Hogy "újraindítsa" karrierjét, 1999 nyarán visszatért első sikerei színhelyére, a Rostockhoz, és eleinte játszott is, sőt, a második fordulóban gólt is szerzett, de megint jött a már szokásos sérülés, így ismét a lelátóra kényszerült.

A rostockiak a nyáron felbontották szerződését, így csapat nélkül maradt, de a elmúlt hónapokban Hamburgban edzett, abban reménykedve, hogy kontraktust ajánlanak neki. Az előző edző, Frank Pagelsdorf nem tartott rá igényt, ám Kurt Jara úgy gondolta, hogy Schneider hasznára lehet a csapatnak.

Korábban:

Október 19., a nap játékosa: Alekszandr Mosztovoj (Celta Vigo)

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez