Vágólapra másolva!
Miután a népszavazáson résztvettek 65,8 százaléka pártfogolja az ötletet, a Bayern München a bajor főváros Fröttmaning nevű kerületében felépíti a klub új szuperstadionját. Az arénát a 2006-os németországi világbajnokság szentélyének szánják.

"A gelsenkircheni Arena AufSchalke nem rossz, ám mi a földkerekség legszebb stadionját fogjuk feépíteni." - jósolja Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern alelnöke. Az aréna a dortmundira emlékeztet majd, de két "karéjban" ülnek a nézők és a Schalke-stadionnal ellentétben nem lesz fedele. Ez a megrendelés szól ahhoz a nyolc építészhez, akiknek november 12-ig kell benyújtaniuk terveiket. A Bayern vezetősége november 30-ig választja ki a leginkább tetsző változatot.

A népszavazás kedvező eredményét a Paulaner Serfőzdében közösen ünnepelte a város és a klub vezetősége, csak Franz Beckenbauer, a Bayern elnöke szopogatta visszafogottan a maga búzasörét: "Nem tudok mindenkit a keblemre ölelni, inkább belül örülök" - mondta a Császár. "Hogy voltak-e kétségeim a népszavazás eredményét illetően? Alig. Meg sem fordult a fejemben, hogy a müncheniek többsége ellenezné a világbajnokság és a stadionépítés gondolatát. Ha mégis, az hatalmas blamázs lett volna nekem személyesen és München városának az egész világ előtt."

Szintén a Bayernhez kaőpcsolódó hír, Giovane Elber, a Bayern München brazil csatárfenoména kedden nem léphet pályára az Olympiastadionban, a holland Feyenoord elleni BL-csoportmérkőzésen, mert bedagadt a bal térde. A bajoroknak már a döntetlen is elegendő a továbbjutáshoz.

Elbernek a szombati, Kaiserslautern elleni, 4-1-es győzelemmel végződött rangadó után dagadt be az áprilisban operál térde. Dr. Müller-Wohlfahrt, a Bayern csapatorvosa szerint nem komoly a baj, de elképzelhető, hogy még a szombati, kölni bajnokin sem tanácsolja Elbernek a szereplést.

A brazil támadó mind a Bundesliga, mind a Bajnokok Ligája góllövőlistáját vezeti hét, illetve hat találattal.

A Feyenoord ellen az alábbi tizenegyet küldi pályára Ottmar Hitzfeld, a Bayern szakvezetője:

Kahn - Sagnol, Kuffour, Robert Kovac, Lizarazu - Salihamidzic, Hargeaves, Fink, Sergio - Pizarro, Santa Cruz

Korábban:

Ch. Gáll András