Vágólapra másolva!

Elődöntők a Bajnokok Ligájában

Inzaghi öt perc alatt két gólt szerzett

Fotó: Reuters
Juventus - Manchester United 2-3

Gólszerzők:
Továbbjutott:

A Manchester United 31 után újra BEK-döntőbe jutott, miután 0-2-ről fordítottak Torinóban az elmúlt évek egyik legizgalmasabb európai kupamérkőzésén. Már az előzmények sem voltak akármilyenek, hiszen a Bajnokok Ligájában csak két veretlen csapat volt: az MU és a Juve, ráadásul az Old Traffordon két héttel ezelőtt Conte góljával a 92. percig vezettek az olaszok, és még Giggs egyenlítő találata után is büszkén és a továbbjutás reményével jöhettek haza Manchesterből.

Különösen a döntő kapujában érezhették magukat, amikor Filippo Inzaghi öt perc alatt kétszer talált Peter Schmeichel hálójába rögtön a torinói visszavágó legelején.

Yorke és Cole a döntőbe juttatta a Manchestert

Fotó: Reuters

A gyenge kezdés után a Vörös Ördögök magukra találtak, a meccs nagyobb részében uralták a pályát, Yorke és Dennis Irwin révén két kapufát is rúgtak, összességében teljesen megérdemelten győzték le az olasz csapatot Ilyen legutóbb 42 éve történtr velük. Soraikból hiányozni fog a fináléban Keane és Paul Scholes, akik megkapták második sárga lapjukat.

Bayern München - Dinamo Kijev 1-0
München, 59 000 néző, vezette: Pereira (portugál)
Gólszerző: Basler (35.)
Továbbjutott: a Bayern 4-3-mal

Már az első félidőben eldőlt a találkozó: miután az ukránok hagyták, hogy hazai pályán háromgólos előnyüket kiegyenlítse a Bayern, most Mario Basler gólja döntőnek bizonyult. A müncheniek 12 éve jártak legutóbb BEK-döntőben. 1974 és 76 között három serleget szereztek, de az 1987-ben Bécsben a Portótól elszenvedett 2-1-es vereség óta nem játszottak döntőt.

A Bayern kapusa, Oliver Kahn legalább annyi elismerést érdemel, mint Basler, aki három védő lerázása után 15 méterről lőtte ki a hosszú sarkot a 35. percben. A toronyszerű német válogatott kapus fantasztikus védések tucatját mutatta be a normális esetben rendkívül gólerős kijeviek ellen. "Oliver Kahn megmutatta, hogy egyike a világ legjobb kapusainak" - tisztelgett a Bayern edzője, Ottmar Hitzfeld, a veterán liberó, Lothar Matthaeus pedig hozzátette: "Azért nyertünk, mert Oliver kahn a kapusunk." Matthaeus azt is elárulta, arról álmodik, hogy megnyerik a kupát - talán ez lesz a modern német foci nagy csillagának hattyúdala?

"Ez a győzelem mind a Bayern, mind pedig Németország futballja számára meghatározó" - mondta a klub elnöke, a korábbi legendás játékos és edző, Franz Beckenbauer.

A Manchester győzelmére a BL döntőjében 4:6 arányban lehet fogadni a londoni bukmékereknél, a Bayern oddsa 11:10.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: