Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében az egy tulajdonosi körbe tartozó klubok közül csak egy indulhat el egy európai kupasorozatban. Ez a szabály többek között a Manchester Unitedet is érintheti, ugyanis a résztulajdonos Jim Ratcliffe az az európai kupaporondra szintén eséllyel pályázó, francia OGC Nice csapatának is résztulajdonosa.

A Manchester United 28 forduló után a hatodik helyen áll az angol labdarúgó-bajnokságban, a Nice pedig 26 játékhetet követően ötödik a francia Ligue 1-ben. A két klubban közös, hogy Sir Jim Ratcliffe mindkét helyen résztulajdonos, márpedig az UEFA új szabályzata alapján nem vehetnek részt azonos európai kupasorozatban. Az ősztől megújuló európai kuparendszernek köszönhetően ez a szabály enyhült, de 

amennyiben a Manchester United és a Nice azonos szériába kvalifikál, úgy továbbra csak az egyiküknek lesz hely benne 

– írta meg a The Sun.

Manchester United, Manchester City, Bruno Fernandes, Kevin de Bruyne
Bruno Fernandesék szereplését a Nice, Kevin de Bruyne-ékét a Girona teljesítménye befolyásolhatja
Fotó: Oli SCARFF / AFP

A jelenlegi pozíciójuk alapján mindkét csapat az Európa-ligába kvalifikálna, és mivel a saját ligájában a Nice áll előrébb, emiatt a Manchester Unitednak nem jutna hely az El-ben, legfeljebb a Konferencia-ligában. Ez megváltozna, amennyiben (a jelenlegi pozíciójuk megtartása mellett) a Manchester United megnyerné az FA-kupát, hiszen ekkor az angol klub őrizné meg az El-helyét.

Hasonló problémákkal kell szembesülnie az angol bajnokságban harmadik helyen álló Manchester City és a Spanyolországban harmadik Girona csapatainak, amelyek szintén egy tulajdonosi körbe tartoznak, bár egyes hírek szerint a spanyol klub hamarosan kikerülhet a City Football Group köteléke alól, ami megoldhatná a problémát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek