Egyelőre nem szereztek újabb athéni kvótát bokszolóink

Vágólapra másolva!
Nem sikerült a kvótaszerzés a magyaroknak a varsói ökölvívó olimpiai selejtezőben. A pénteken ringbe lépő Oltványi Dávid (51 kg) és Balzsay Károly (75) is búcsúzott a további küzdelmektől. A plovdivi selejtezőben Kurtucz Csaba (91) sincs már versenyben, Balog Vilmos (53) és  Bedák Zsolt (58) viszont bejutott a négy közé. 
Vágólapra másolva!

"Balzsay egyszerűen a pontozók áldozata lett" - mondta a Ajtay Péter csapatvezető. "Igaz, feladni akkor sem kellett volna a mérkőzést."

A harmadik menet után a román Marian Simion tíz ponttal vezetett, amikor Balzsay váratlanul feladta a küzdelmet.

Oltványi élete legjobb formájában bokszolt, de kikapott a franciák klasszisától, Jerome Thomastól. "A 29-9 arányú döntő fölény túlzottnak mondható, közel sem volt ekkora különbség a két ökölvívó között" - tette hozzá Ajtay.

A Varsóban ringbe lépett magyaroknak (51, 57, 64, 75, és 91 kg) még Göteborgban lesz lehetőségük olimpiai kvótaszerzésre.

A plovdivi olimpiai selejtező plusz 91 kg-os súlycsoportjában Kurtucz Csaba egypontos vereséget szenvedett a svéd Sallahtól, így búcsúzott a további küzdelmektől. Kurtucz a februári, pulai Európa-bajnokságon is az első fordulóban került össze a színesbőrű svéddel, és akkor 14 ponttal legyőzte.

"Kurtucz most sokkal jobban bokszolt, mint Pulában" - mondta Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. "Mégsem őt látták jobbnak a pontozók."

A 69 kg-os Balog Vilmos és az 53 kg-os Bedák Zsolt viszont bejutott a négy közé, s ha a szombati elődöntőt is sikerrel veszik, akkor megszerzik az athéni szerepléshez szükséges kvótát.

Balog a lengyel Nowosada ellen lépett ringbe és bár valamivel fáradtabban bokszolt, mint első két mérkőzésén, a harmadik menetben mégis sikerült kiharcolnia a döntő fölényt. A fináléba jutásért a törökök klasszisa, Ülüsoy lesz az ellenfele.

Bedák a török Apcival mérkőzött, és teljesítményéről mindent elmond, hogy kitűnő képességű riválisát ő is a harmadik menetben megadásra késztette, azaz döntő fölénnyel győzött. A négy között a román Cucereanu lesz az ellenfele.

"Természetesen nagyon boldog lennék, ha mindkét versenyzőnk bejutna a döntőbe, de egy kvótával már elégedetten utaznánk haza" - mondta Csötönyi Sándor.