Szellő Imre a negyeddöntőben kikapott

Vágólapra másolva!
Szellő Imre vereséget szenvedett a negyeddöntőben, ezzel befejezte szereplését a 81 kg-os ökölvívók között a pekingi olimpián.
Vágólapra másolva!

A tavalyi világbajnokságon ötödik Szellő a brit Tony Jeffriesszel csapott össze a biztos érmet jelentő elődöntőbe jutásért, és 10-2-es pontozásos vereséget szenvedett.

A 81 kg-os súlycsoport magyarja az első fordulóban erőnyerő volt, majd a másodikban kevesebb mint két perc alatt technikai KO-val verte a venezuelai Luis Alberto Gonzálezt. A csütörtöki mérkőzése után úgy nyilatkozott, hogy jó erőben van, a fogyasztással sem igazán kellett törődnie, mivel hónapok óta tartja a súlyát.

Keddi ellenfelét ismerte, legutóbb másfél hónapja, Lengyelországban bokszolt vele, akkor a brit győzött 11-10-re. Ezúttal a tavaly vb-5. magyar kezdett jobban, legalábbis ő kapta az első pontot, azután viszont a brit két jobb egyenesét látták tisztának a pontozók.

A második szakaszban Szellő igyekezett feltörni ellenfele védekezését, kevés sikerrel, miközben vele szemben három pontot is megítéltek. A harmadik menetben nagyjából hasonló forgatókönyv alapján zajlott az ütközet, Jeffries tűnt eltökéltebbnek, határozottabbnak és pontosabbnak, a bírók pedig ennek nyomán könnyebben nyomták az ő ütései után a gombot.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A magyar öklöző a negyedik két percben sem tudott változtatni harcmodorán, egyszer számolt is rá a mérkőzésvezető, így a brit - aki ugyancsak ötödik volt a tavalyi világbajnokságon - magabiztos győzelmet aratott.

"Úgy kellett volna bokszolnom, mint a venezuelai ellen, a britet viszont agyon akartam ütni. A lengyelországi meccsünkön eltörtem az orrát, de itt nem voltam ilyen határozott, nagyon komoly volt a tét, ami bénított engem. A bírók kicsit furán nyomtak, ezzel együtt kikaptam, ez tény" - értékelt Szellő.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

"Készültek a britek Imréből, figyelték és kerülték a jobb kezét. Hiányzott belőle a dinamika, és nem jött be a balhorog sem, amit kértem tőle, ráadásul az újfajta pontozás szerint a testre bevitt ütéseket gyakorlatilag nem pontozzák. Lesz ez még jobb is. A britek már most készülnek a londoni olimpiára, sok pénzt fordítanak az ökölvívásra is, mi viszont csak az idén jutottunk komolyabb összeghez. Ez annyit ért, mint a fuldoklónak a mentőöv, amelyet vagy elkap, vagy nem" - nyilatkozott Balzsay Károly szövetségi kapitány.

Szellő kiesésével az utolsó magyar bokszoló számára is véget ért a pekingi olimpia.