Szellő negyeddöntős ökölvívásban

Vágólapra másolva!
Háromszor is meglegyintette Szellő Imre venezuelai ellenfelét az olimpiai ökölvívótornán a 81 kilósok között, ezzel negyeddöntőbe jutott.
Vágólapra másolva!

Szellő Imre simán vette az első akadály Pekingben: Luis Alberto Gonzalezt már az első menetben le kellett léptetni, miután háromszor is rászámoltak. A rövidke meccs után a venezuelai sarokban lepermetezték a köszönetet mondó magyart, aki csak jót mosolygott ezen és udvariasan meghajolt.

"Imre nagyon okosan, türelmesen bokszolt, ballal jól készített elő, amikor pedig a venezuelai kinyílt elindította a jobbegyenest. Ilyenkor persze könnyű mondani bármit is, de ezzel együtt tény, hogy már a faluban láttam az elmúlt napokban, hogy nagyon jó állapotban van" - értékelte Balzsay Károly szövetségi kapitány Szellő kiváló teljesítményét.

A szakvezető még hozzátette, ha ma nem győzött volna versenyzője, az tragédia lett volna.

"Tegnap előtt saját kérésemre kihagytam egy edzést, tegnap egy félórát mozogtam, és akkor mondtam Karcsi bának, hogy már hiányzik a boksz. Nagyon jó állapotban vagyok, a súlyommal sincs semmi baj, hónapok óta tartom" - mondta Szellő.

A magyar öklöző a negyeddöntőben a brit Tony Jeffrieszel mérkőzik kedden. A szövetségi kapitány és Szellő szerint is nagyjából egyenlő erők küzdelmére lehet számítani. Másfél hónapja, Lengyelországban bokszoltak egymással, akkor a brit győzött 11-10-re.