Papp és Szabó is ötödik a paralimpián

Vágólapra másolva!
Papp Gábor (plusz 100 kg) és Szabó Nikolett (70 kg) is az ötödik helyen végzett a cselgáncsozók versenyében a pekingi paralimpián.
Vágólapra másolva!

A 70 kg-os Szabó Nikolett a holland Sanneke Vermeulentől kikapott, de vigaszágon folytathatja szereplését. Ha nyer az amerikai Jordan Mouton ellen, akkor a bronzéremért mérkőzhet.

Papp a nyolc közé jutásért 19 másodperccel a befejezés előtt iponnal győzte le az orosz Alekszandar Parasjukot, majd folytatta remeklését és a negyeddöntőben alig másfél perc elteltével a görög Teoklitosz Papahrisztoszt is iponnal verte meg.

A fináléba kerülésért a kínai Vang Szonggal (Wang Song) találkozott. Papp végig vezetett az ötezer hazai szurkoló által támogatott riválissal szemben. Már csak hét másodperc volt hátra, amikor a kínai eldobta Pappot és iponnal nyert. A bronzmeccsen Papp iponnal vesztett a francia Julien Taurines ellen és ötödik lett.

Szabó első mérkőzésén vereséget szenvedett a holland Sanneke Vermeulentől, utána a vigaszágon iponnal legyőzte az amerikai Jordan Moutont, a harmadik helyért rendezett találkozón viszont iponnal kikapott az orosz Tatjana Szavosztyanovától és az ötödik helyen zárta a viadalt.

A teniszezőknél eső miatt több találkozót el kellett halasztani, így járt a párosban induló Farkas László és Prohászka Csaba, akiknek mérkőzését az első fordulóban, a 16 közé jutásért szerdán rendezik a spanyol Francesc Tur, Alvaro Illobre ellen.

Úszásban kedden egyetlen magyar induló sem jutott be a döntőbe: 200 m gyorson Engelhardt Katalin a 9., Zámbó Diána a 14. időt érte el az előfutamban, 100 m mellen Becsey János a 12., Illés Fanni 100 m háton a 13. helyen végzett.

Az asztaliteniszezők vetélkedésében Csonka András második csoportmérkőzésén 3-0-ra nyert a belga Nico Verheylen ellen, ám utolsó találkozóján hiába verte 3-1-re a lengyel Marcin Skrzyneckit, ez sem bizonyult elégnek a továbbjutáshoz.

Berecki Dezső második csoportmérkőzésén 3-1-re nyert a cseh Ivan Karabec ellen, ám a zárókörben 3-0-ra kikapott a holland Last Gerbentől és elbúcsúzott a további küzdelmektől. Zborai Gyula viszont 3-0-ra kikapott a kínai Ke Jangtól és mivel első meccsét is elveszítette, záró meccsének eredményétől függetlenül nem juthat be a következő körbe.

Elkezdődik a párosok küzdelme a teniszezőknél. Prohászka Csaba és Farkas László a spanyol Francesc Tur, Alvaro Illobre kettőssel találkozik. Tur hétfőn egyesben Prohászkát győzte le az első fordulóban.

Az evezősök versenyében Serényi Tibor előfutamában az ötödik helyen végzett és nem jutott tovább. A vitorlázók 2,4 MR osztályában Pegán Zoltán a második és harmadik futamban egyaránt 14. lett és összetettben is ezt a pozíciót foglalja el.