Szabó követte Ancsint a 32 közé a nőiboksz-vébén

Vágólapra másolva!
Ancsin Katalinhoz hasonlóan a szintén olimpiai kategóriában, a 60 kg-osok között szereplő Szabó Beáta is bejutott a legjobb 32 közé a kínai Csinhuangtaóban zajló, női kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság szombati napján.
Vágólapra másolva!

Szabó az első menet után még vesztésre állt a nepáli Saraswati Rana ellen (2-3), a folytatásban azonban egyértelműen fölénybe került, s végül nagyon simán, 16-7-es pontozással győzött.

A 16 közé kerülésért a magyar öklöző egy bolgár sportoló ellen lép majd ringbe hétfőn. Szombaton a három olimpiai kategória első fordulós mérkőzései zajlanak Csinhuangtaóban, ahol az 51 kg-ban szereplő Ancsin szintén magabiztos győzelemmel mutatkozott be. A folytatásban sokkal nehezebb feladat vár rá, ugyanis a 16 közé kerülésért vasárnap az első helyen kiemelt, hazai Zsen Can-cannal kell megmérkőznie.

A 75 kg-os Kovács Máriának ugyanakkor még nem kellett bekapcsolódnia a küzdelmekbe, első meccsét hétfőn vívja majd a 16 közé jutásért. A vb-n súlycsoportonként a legjobb négy európai öklöző londoni kvótához jut. A vb-n pénteken a 69 kg-os Nagy Bianka és az 57 kilós Nagy Kornélia is kikapott.