Mellékes, amit kérek - Vajda Attila több figyelmet vár el a szövetségtől

Vágólapra másolva!
Vajda Attila nem teljesen elégedett azzal a figyelemmel, amit az olimpia évében kap a Magyar Kajak-kenu Szövetségtől - írja a Nemzeti Sport.
Vágólapra másolva!

Peking olimpiai bajnoka a sportnapilapnak elmondta, hogy szeretne elindulni a május végi duisburgi Világkupán, hiszen kenu egyes 1000 méteren a legnagyobb ellenfelei is ott lesznek.

"Ennek megfelelően szerettem volna elérni a szövetségnél, hogy ha Duisburgban a dobogón végzek, azzal már olimpiai résztvevő lehessek. Persze elfogadom, hogy a hazai mezőnyt, amely egyébként a C-2 1000 méterre lett ráállítva, nem lehet kizárni a válogatóból, de a június tizenötödikei hazai válogató időpontja kicsit közelinek tűnik az olimpiához."

Vajda magyarázatként elmondta, hogy hét héttel az olimpia előtt már feszített tempójú felkészülést végez, ezért hagyja ki az Európa-bajnokságot is. "Nem akarok morogni, de úgy érzem, hogy bár mindenhol aranyesélyesként emlegetnek, ugyanakkor mintha a figyelem körén kívül készülnék. Nem érzek nyomást, csak azt, hogy mellékes, amit kérek."

Storcz Botond szövetségi kapitány nem érti Vajda felvetéseit. "Az ősz folyamán egy kávé mellett majd' három órán át egyeztettünk vele és edzőjével, Vécsi Viktorral arról, hogy számára mi lenne az ideális időpont a válogatóra, így született meg a június közepi időpont."

Storcz hozzátette, hogy a magyar mezőnyben Vajda az egyetlen versenyző, akinek részleges védettsége van, vagyis egyetlen válogató megnyerése is elegendő ahhoz, hogy kijusson az olimpiára.

"Azt hiszem, senkivel sem lenne, korrekt, ha most fognám, és átírnán az októberben lefektetett válogatási elveket, és ezt neki is meg kell értenie."