Az utolsó magyar bokszoló is kiesett

Vágólapra másolva!
Harcsa Zoltán kikapott a negyeddöntőben a brazil Florentino Falcaótól a londoni olimpiai férfi ökölvívótornájának 75 kg-os súlycsoportjában, ezzel búcsúzott.
Vágólapra másolva!

Szántó Imre 19 éves tanítványa - aki egy venezuelai és egy namíbiai versenyző legyőzésével jutott el a legjobb nyolc közé - az első menetet 6-2-re bukta el, és a második felvonást is a brazil nyerte 5-4 arányban. A harmadik menetet Harcsa egy ponttal elvitte (4-3), de Falcao így is magabiztos, 14-10-es győzelmet aratott. Harcsa előtt korábban Káté Gyula (64 kg) a nyolcaddöntőben, Varga Miklós (60 kg) pedig az első fordulóban búcsúzott.

"Mérges vagyok magamra, mert nem tudtam megvalósítani az edzői elképzelést. Képtelen voltam közelebb menni hozzá, az ütőtávolságot sem éreztem. Ma semmi nem jött össze, és mire belemelegedtem volna, vége is lett a meccsnek. Jobb, gyorsabb és éhesebb is volt a brazil. Vigaszom legfeljebb az lehet, hogy így is én szerepeltem a legjobban a magyar bokszolók közül. Nagy kár, hogy nem sikerült érmet szereznem. Talán majd legközelebb" - jelentette ki Harcsa.

"Zoli erősnek érezhette a világbajnoki bronzérmes brazilt, ezért volt visszafogottabb az elején, el is ment a nyitómenet. A nagy különbség, az amúgy sajnos reális négypontos hátrány meghatározta a folytatást, amely már szorosabb volt, de az ellenfél nagy ütései hátráltatták a közelebb zárkózásban, s meghatározónak bizonyultak, bár a befejező három percet már Zoli nyerte" - nyilatkozta Szántó Imre, Harcsa edzője.