Az olimpiai bajnok Kopasz Bálint negyedik lett Nádas Bence oldalán férfi kajak kettes 1000 méteren

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, kajak, elődöntő, 2020.08.05., férfi K-2 1000 m, Nádas Bence - Kopasz Bálint
A Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős magabiztosan szerepelt
Vágólapra másolva!
Csütörtök délelőtt a tokiói olimpia kajak-kenu versenyében a Nádas Bence, Kopasz Bálint egység negyedik lett a férfi K-2 1000 méteres döntőben.
Vágólapra másolva!

A férfi K-2 1000 méteres versenyszámban nem számított esélyesnek a magyar egység, de a Nádas Bence, Kopasz Bálint páros szerdán futamgyőztesként harcolta ki a középfutamos szereplést. Nádas Bence, a tavasszal az egység vezérevezőse elmondta, hogy doppingolta őt Kopasz Bálint egyesben szerzett olimpiai bajnoki címe, ami 150 százalékot hozott ki belőle. Ezt követően Nádas Bence és Kopasz Bálint a második helyet szerezték meg a csütörtöki középfutamban, így éremért döntőzhettek.

A Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős magabiztosan szerepelt Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az egység elhivatottságát jól mutatja, hogy miután Kopasz Bálint megnyerte az olimpiai aranyérmét K-1 1000 méteren, nem bulizni ment, hanem kiment evezni Nádas Bencével, hogy minél jobb formába kerüljenek erre a versenyszámra.

Jól kapta el a rajtot a magyar kettős, és már az elejétől az élmezőnyben haladtak. 250 méternél a harmadik helyen álltak, az élen a német riválisok (Max Hoff, Jacob Schopf) voltak ekkor. Ezután az ausztrálok eveztek az élre, de a mieink is javítottak egy helyet féltávhoz érve.

A németek ismét ritmust váltottak, és feljöttek az ausztrálok nyakára. 750 méternél a csehek mögött a negyedik helyen érkeztünk, de közel volt az érmes helyen álló Josef Dostal, Radek Slouf kettőse. A magyar páros ezután nagy hajrába kezdett, de végül a 4. helyen értek célba. Az aranyérem a Jean van der Westhuyzen, Thomas Green összetételű ausztrál hajóé lett.

A 25 éves, szegedi Nádasnak ez pályafutása legnagyobb sikere. A győriek 24 éves sportolója, Kopasz pedig az aranyérem mellett egy újabb pontszerző helynek örülhet.

"Nagyon boldog és elégedett vagyok" - mondta Kopasz Bálint. "Hiba nem volt sem az előfutamban, sem a középfutamban, sem a döntőben. Gyönyörűen végigmentünk, dinamikusan. Az elmúlt két hónapban csak párszor ültünk össze, ez egy nagyszerű eredmény nekünk a többiekkel szemben, akik már évek óta együtt készülnek" - tette hozzá az egyéniben aranyérmes kajakos.

"Amikor nekikezdtünk a közös munkának, nem gondoltam volna, hogy negyedikek leszünk az olimpián" - árulta el Nádas Bence. "Egyetértek, ebben a három ezer méterben nem tudtunk hibát találni. A döntőben jó volt a sebességünk, nem volt billenés, az oldalszél sem zavart minket. Nagyon boldogok vagyunk, ezt az eredményt nekem még fel kell fognom" - mondta a 25 éves sportoló.

Nádas Bence hozzátette: szerinte van jövője ennek a párosnak, és ha foglalkoznak vele, még bőven tudnak fejlődni, előre lépni.