Esélyt sem adtunk az oroszoknak, hogy elvegyék tőlünk ezt az érmet

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, vízilabda, női vízilabda-válogatott, elődöntő, Spanyolország - Magyarország, 2021.08.05.
Hungary's goalkeeper Alda Magyari makes a save during the Tokyo 2020 Olympic Games women's water polo semi-final match between Spain and Hungary at the Tatsumi Water Polo Centre in Tokyo on August 5, 2021. (Photo by Angela WEISS / AFP)
Vágólapra másolva!
A 20 éves Magyari Alda a rutinos Gangl Edinát szorította ki a csapatból, és minden mérkőzésen, valamint minden fontos pillanatban hozzá tudta tenni a bravúrjait a sikerhez. Nagyszerű teljesítményét a bronzmérkőzés utolsó másodperceiben egy egészpályás góllal koronázta meg.
Vágólapra másolva!

"Még én sem tudom felfogni, akkora öröm, és annyira boldog vagyok. Tudtam, hogy bennünk van ez az eredmény, és tudtuk, hogy miért jöttünk ide. Ezen a meccsen az volt a legfontosabb, hogy mindenki beletette a legjobb tudását, és nagyszerű csapatmunkával értük el ezt a sikert. A gólom előtt nem igazán fogtam fel, hogy mit kiabálnak a többiek, egyszerűen csak felnéztem, láttam, hogy üres a kapu, és belőttem. Az edzőm egyszer azt mondta, hogy majd akkor leszek jó kapus, ha gólt is lövök, hát most lőttem. Esélyt sem adtunk az oroszoknak, hogy elvegyék tőlünk ezt az érmet" - mondta nevetve a fiatal játékos a bronzmérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva.

Magyari Alda az olimpia egyik legjobb kapusa volt Forrás: AFP/Angela Weiss

A válogatottba és a nemzetközi elitbe valósággal berobbanó kapus a torna előtt tudta meg, hogy ő lesz az első számú kapus, és nem hagyta, hogy ennek a súlya ránehezedjen.

"Nagyon megtisztelő volt, amikor Bíró Attila azt mondta, hogy én leszek az első számú kapus. Úgy voltam vele, hogy senkit nem érdekel, hogy húszéves vagyok, a legjobb tudásom szerint kell játszanom, követnem a labdát és kivédeni, amit csak lehet."