Nagyon sima győzelemmel elődöntős a címvédő szerb férfi pólóválogatott

waterpolo Horizontal, Szerbia, Olaszország
A szerbek legyőzték az olaszokat
Vágólapra másolva!
A szerbek elődöntőbe jutottak a tokiói olimpia férfi vízilabdatornáján, a címvédő együttes a szerdai negyeddöntőben remek első félidei játékának köszönhetően 10-6-tal kerekedett Olaszország fölé.
Vágólapra másolva!

A szerbek villámrajtot vettek a találkozón, az első két negyedben sorra lőtték az akciógóljaikat, a félidőben már hatnál jártak. Eközben a világbajnoki címvédő olaszok támadásban nem találták a ritmust, a Magyarországon játszó szerb kapus, Branislav Mitrovic átjátszása a legtöbbször megoldhatatlan feladatot jelentett számukra. A nagyszünet után kiegyenlítődött a játék, az elöl pontatlanná váló és kevésbé koncentráló szerbek góltalan harmadik negyedet produkáltak, de előnyük így is csak eggyel csökkent. A címvédő a záró játékrészben sem erőltette meg magát, az olaszok azonban így sem tudtak sokkal több gólt összehozni.

A szerbek legyőzték az olaszokat Forrás: AFP/Angela Weiss

Mitrovic végül 21 lövésből 15 védéssel zárt, a mérkőzés legeredményesebb játékosaként a szerb Filip Filipovic négy lövésből szerezte a három gólját. A szerbek 33 százalékos lövési hatékonyságával szemben az olaszok 17 százalékkal végeztek, Pietro Figlioli kilenc kísérletéből egy sem volt sikeres.

A pénteki elődöntőben a szerbek a legutóbbi vb-n és Eb-n döntős spanyolokkal találkoznak. Az olaszok az 5-8. helyért az Egyesült Államokkal játszanak.

Eredmények:
férfi vízilabda, negyeddöntő:
Szerbia-Olaszország 10-6 (5-2, 4-1, 0-1, 1-2)
korábban:
Görögország-Montenegró 10-4 (1-0, 2-1, 3-1, 4-2)
Spanyolország-Egyesült Államok 12-8 (3-3, 3-3, 1-0, 5-2)
később:
MAGYARORSZÁG-Horvátország 12.50