Jól megy a berlini bordélyházaknak a vb alatt

Vágólapra másolva!
A németországi labdarúgó-világbajnokság kezdete óta telt házzal működnek a berlini kuplerájok, a lelkes szurkolók csak a kétórás meccsek idejére adnak pihenőt a lányoknak.
Vágólapra másolva!

"A mintegy négyszáz bordélyház és ötven masszázsszalon, illetve a hivatalosan Berlinben dolgozó 8000 prostituált sem elegendő a félmilliónyi - többségében férfi - turista igényeinek kielégítésére" - írta a Bild című német napilap szerdai számában.

A cikkben idézett taxis arról számolt be, hogy egyik bordélyról a másikra jár utasaival, mert sehol nincs hely. A prostituáltak a világbajnokság idején egy nap alatt annyit keresnek, mint máskor egy héten, a stadionok közelében egyenesen lakókocsikban kínálják szolgáltatásaikat a szexuális vállalkozók.

A Német Evangélikus Egyház becslései szerint a hivatásos örömlányok mellett nemzetközi bűnszervezetek mintegy 40 000 lányt kényszerítenek a prostitúcióra a világbajnokság alatt.

A jelenlegi törvények szerint Németországban megengedett a prostitúció, s szolgáltatásként tartják számon. Hozzávetőleg 400 ezer prostituált tevékenykedik hivatalosan az országban, szolgáltatásaikat 1,2 millió férfi veszi igénybe rendszeresen.