Vágólapra másolva!
Franz Beckenbauer, a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának elnöke élesen bírálta Jürgen Klinsmannt, a rendező ország válogatottjának szövetségi kapitányát, amiért nem vesz részt a szakvezetők düsseldorfi tanácskozásán.
Vágólapra másolva!

Az eseményre a 32 vb-döntős közül 21 nemzeti együttes szakvezetője ment el, részt vesz a megbeszéléseken többek között Carlos Alberto Parreira (Brazília), Marco van Basten (Hollandia), Sven-Göran Eriksson (Anglia), Raymond Domenech (Franciaország) és Marcello Lippi (Olaszország). A német válogatottat Joachim Löw pályaedző és Oliver Bierhoff menedzser képviseli.

"A rendező ország szakvezetője az esemény házigazdája, kötelessége lett volna személyesen üdvözölni a többi szakembert" - dühöngött Beckenbauer. "Ha most őszintén elmondanám, amit gondolok, az nem jelenhetne meg nyomtatásban."

Bierhoff megvédte Klinsmannt. "A kétnapos tanácskozáson kizárólag technikai és adminisztratív kérdések kerülnek szóba. Klinsmann nem pihenni utazott az Egyesült Államokba, hanem minden percét a vb-felkészüléssel tölti. Naponta több órát beszélünk, mindenről értesül."

Beckenbauer indulatosan reagált Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökének kritikájára is. A svájci sportvezető azért bírálta a szervezőbizottságot, mert a szurkolók kizárólag sorsolás útján juthatnak jegyhez.

"Tudtuk, hogy a belépők értékesítésének igazságos megoldása lesz a legnagyobb kihívás. Minden lépést egyeztettünk a FIFA-val, megnézhetik a bejegyzéseimet, a tárgyalásainkról készült jegyzőkönyvet, pontosan húszszor tárgyaltam a FIFA illetékeseivel a jegyeladás menetéről és mindent úgy csináltunk, ahogy a nemzetközi szövetség kérte."

Blatter bejelentette: a németországi kedvezőtlen tapasztalatok miatt a 2010-es dél-afrikai vb-n a szervezőbizottság helyett a FIFA értékesíti majd a belépőket.