Duplán vált valóra az uruguayi gólzsák gyerekkori álma

Vágólapra másolva!
Uruguay 2-1-re legyőzte Dél-Koreát a focivébé első nyolcaddöntőjében, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Huh Dzsung Mu koreai szövetségi kapitány szerint csapata mindent kiadott magából, és Uruguay a szerencsének köszönheti sikerét, míg Oscar Tabarez, a dél-amerikaiaik trénere úgy gondolja, hogy együttese fegyelmezett, érett futballal rukkolt elő. Tabarez szintén megemlített a szerencse szerepét. A duplázó Luis Suarez mindig erről álmodott, hogy vb-n gólt szerezzen.
Vágólapra másolva!

"Uruguaynak mindössze hárommillió lakosa van, mindannyian nagyon régóta vártunk már erre a pillanatra. Úgy gondolom, a csapat fantasztikus, fegyelmezett és érett futballal rukkolt ki, Suarez pedig csodálatos gólt szerzett. A dél-koreaiak óriásit küzdöttek, de a szerencse ezúttal mellénk állt. Mindenesetre megleptek minket a mutatott játékukkal" - nyilatkozta a mérkőzést követően Oscar Tabarez, az uruguayiak szövetségi kapitánya

Luis Suarez, az uruguayiak duplázó támadója roppant boldogan szólt a meccsről: "Ez egyszerűen hihetetlen. Gyerekként arról álmodik az ember, hogy vb-n játszhat, és gólt szerez, nekem utóbbi ma duplán sikerült. Az egyenlítésük után össze kellett szednünk magunkat, de 1-1-nél felébredtünk. Ekkor jobban játszottunk, ők pedig elsősorban a védekezésre koncentráltak, s ez segített nekünk. Szerencsém is volt, ugyanakkor jól találtam el a labdát."

"A negyeddöntőbe szerettünk volna jutni, a játékosaim mindent kiadtak magukból, nagyon sok lehetőséget alakítottunk ki. Azt gondolom, az uruguayiak szerencsésebbek voltak a mai napon azzal, hogy a mindent eldöntő gólt ők szerezték. Ezzel együtt csak gratulálni tudok a csapatomnak. A második félidőben egyértelműen uraltuk a játékot, de úgy tűnik, nemzetközi szinten még fejlődnünk kell. Mindenesetre évről évre jobbak vagyunk" - értékelt Huh Dzsung Mu, a dél-koreaiak szövetségi kapitánya.

Egész Uruguay örömmámorban

Karneváli hangulat uralkodik Montevideóban azután, hogy az uruguayi válogatott bejutott a negyeddöntőbe "Köszönjük nektek fiúk, hogy ekkora örömet okoztatok" - kiáltott fel az egyik szurkoló, Marcelo a piaci árusoknak és mutatványosoknak otthont adó Mercado del Puerto kikötőben, ahol néhány százan ünnepelték közösen, dobszóra táncolva a futballsikert.

Montevideo fő sugárútján is gyorsan megbénult a forgalom az egyre nagyobb számban érkező szurkolók miatt. Az uruguayi válogatott 1970-ben, Mexikóban elődöntőbe jutott, azóta ez a legjobb szereplése.

Így nyert Uruguay:


"Suarez és Forlán a legjobbak, velük világbajnokok lehetünk" - állította a kilencéves Mathias, aki a szombaton kétgólos Suarezt foglalkoztató Ajax Amsterdam mezében pózolt.

Nem sokkal messzebb konfetti és papíreső hullott az erkélyekről a város történelmi központjára. Az internetes lapok máris az egekig magasztalták a csapatot, s tovább folytatódó álomról, fantasztikus sikerről számoltak be.