Argentína már pihenhet, hárman még izgulnak

Vágólapra másolva!
Nigéria csak egy győzelemmel, Dél-Korea akár egy döntetlennel is továbbjuthat - de csak akkor, ha Argentína megveri Görögországot. A csoportot két meccs után hat ponttal vezető dél-amerikai csapat helyzete a legkényelmesebb, így előfordulhat, hogy Diego Maradona pihenteti néhány sztárját. De Lionel Messi játszani fog.
Vágólapra másolva!

Fél szemmel tehát Nigéria és Dél-Korea is a csoport másik mérkőzésére is figyel majd. A dél-koreaiak szövetségi kapitánya, Hu Dzsung Mu mindenesetre jó előre kijelentette, hogy bár csapata nem döntetlenre játszik, de nem is fog túlságosan kinyílni. Mindez a taktikára lefordítva alighanem azt jelenti, hogy bár sok helyen úgy tippelik, hogy Dél-Korea átállhat a 4-4-2-es játékrendszerre, és Li Dong Guk is bekerülhet a kezdőbe, valószínűbb, hogy marad a 4-5-1-es formáció, amelyben Pak Dzsung Ju az egyedüli csatár. A védelem jobb oldalára viszont visszakerülhet a görögök ellen remeklő, ám Argentína ellen nagy meglepetésre csak kispados Csa Du Ri.

Ami Nigériát illeti, a Szuper Sasoknak csak a győzelem esetén van esélyük a továbbjutásra, és a jelek szerint ezzel svéd szövetségi kapitányuk, Lars Lagerbäck is tisztában van, mert rendkívül támadó felfogású kezdő tizenegyet tervez. A két csatár mellett két vérbeli szélső is helyet kap a csapatban, amelyből a görögök ellen kiállított Sani Kaita eltiltása miatt hiányzik. De ha a továbbjutás nem is sikerül, egy győzelem mindenképpen jót tenne a nigériai labdarúgásnak, a válogatott ugyanis immár sorozatban hét vb-mérkőzés óta nyeretlen - ráadásul ebből a hét találkozóból hatot elveszített.

Nigéria: Enyeama - Odiah, Shittu, Yobo, Taiwo, Odemwingie, Etuhu, Haruna, Obasi, Aiyegbeni, Martins. Szövetségi kapitány: Lagerbäck.
Koreai Köztársaság: Dzsung Szung Rjong - Csa Du Ri, Cso Jong Hung, Li Dzsung Szu, Li Jung Pjo, Pak Dzsi Szung, Kim Dzsung Vu, Ki Szung Jong, Jom Ki Hun, Li Csung Jong, Pak Dzsu Jung. Szövetségi kapitány: Hu Dzsung Mu.

Argentína már tartalékol

A szövetségi kapitány szerint ugyanis a világ legjobb játékosa mindig játszani akar, és így ott lesz a pályán a görögök ellen is, sőt, valószínűleg ő viseli majd a csapatkapitányi karszalagot is. Javier Mascheranót tehát csak a kispadra ülteti Maradona, elvégre a védekező középpályásnak van egy sárgája, és nem jönne jól, ha begyűjtene még egyet, és eltiltás miatt ki kellene hagynia a nyolcadöntőt. Hasonló okokból maradhat ki Gabriel Heinze is, míg Jonás Gutiérrez már most az eltiltását tölti, és mivel Walter Samuel kisebb sérüléssel bajlódik, így a védelem szinte teljesen átalakul majd. De ugyanez igaz a csatársorra is, ahol Maradona várhatóan játéklehetőséget ad Sergio Agüerónak és Diego Militónak is.

Otto Rehhagelnek viszont semmi oka nincsen arra, hogy változtasson a Nigéria elleni győztes csapaton, bár nagy dilemmát jelenthet a számára, hogy mindenképpen pontot kell szereznie csapatának, ha tovább akar jutni - és a döntetlen is csak akkor elég, ha Nigéria megveri Dél-Koreát. A görög csapatnak tehát támadnia kellene, ami nem az erőssége, viszont a távoli lövések annál inkább - a nigériaiak ellen mindkét gól ilyen próbálkozás után született. Ezzel Maradona is tisztában van, hiszen a legutóbbi edzésen kapusainak külön gyakorlatot tartott.

Görögország: Corvasz - Vintra, Papasztatopulosz, Papadopulosz, Toroszidisz, Kirjakosz, Ciolisz, Karagunisz, Kacuranisz, Szalpigidisz, Gekasz. Szövetségi kapitány: Rehhagel.
Argentína: Romero - Otamendi, Demichelis, Burdisso, C. Rodríguez, M. Rodríguez, Bolatti, Verón, Messi, D. Milito, Agüero. Szövetségi kapitány: Maradona.

www.global-soccer.eu