Csak Messivel támadnának a görögök

Vágólapra másolva!
Továbbra is kitart óvatos, védekezésre épülő taktikája mellett Otto Rehhagel, a görög válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

A B csoport két vereséggel rajtolt csapata az életben maradásért lép pályára, a görögök ezen felül szeretnék végre megszerezni első világbajnoki góljukat. Még a Görögországban félistenként tisztelt Otto Rehhagel is rengeteg kritikát kapott a Dél-Koreától elszenvedett 2-0-s vereséget követően. A görögök így negyedik mérkőzésük után sem szereztek még gólt világbajnokságon.

Ennek ellenére nem valószínű, hogy feladnák a tőlük megszokott defenzív játékot, Rehhagel szerint ugyanis a keret másra nem alkalmas. "Szívesen játszanánk látványos támadófutballt, de Kaká, Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi nem görög állampolgár. A saját taktikánkkal és felfogásunkkal is sokat léptünk előre és jó eredményeket értünk el" - magyarázta a szakember, míg a balhátvéd Vaszilisz Toroszidisz kijelentette: "Őszintén szólva öt nap alatt egyetlen csapat sem tud megváltozni." A görögöknél éppen a védelemben várható csere, a Dél-Korea ellen némi meglepetésre kimaradt középhátvéd, Szotirisz Kirjakosz alighanem most kezdő lesz.

Nigériánál viszont a csatársor összeállítása jelenti a legnagyobb dilemmát a szövetségi kapitánynak. Lars Lagerbäck ezúttal nem Chinedu Obasit, hanem az Argentína ellen csereként beállt, és rendkívül lendületesen futballozó Peter Odemwingie-t szerepelteti majd várhatóan. Az első meccsen sérülés miatt lecserélt balhátvéd, Taye Taiwo a hét elején már együtt edzett a többiekkel, és vállalni tudja a játékot. A nigériaiak sem voltak túl gólerősek a legutóbbi vb-mérkőzéseiken, immár négy meccs óta nem találtak be, az viszont mindenképpen optimizmusra adhat okot, hogy Nigéria eddig mindegyik vb-győzelmét európai válogatott ellen aratta.

Görögország: Corvasz - Szeitaridisz, Vintra, Kirjakosz, Toroszidisz, Pacacoglu, Karagunisz, Kacuranisz, Szamarasz, Gekasz, Szalpigidisz.
Szövetségi kapitány: Rehhagel.
Nigéria: Enyeama - Odiah, Shittu, Yobo, Taiwo, Odemwingie, Etuhu, Haruna, Kaita, Aiyegbeni, Obinna.
Szövetségi kapitány: Lagerbäck.

www.global-soccer.eu