Megint Portugália jelentheti egy Eriksson-csapat vesztét

Vágólapra másolva!
A világbajnokság legerősebbnek tartott csoportjában, a G csoportban is megkezdődnek a küzdelmek. Brazília esti bemutatkozását megelőzően Portugália és Elefántcsontpart feszül egymásnak. A két válogatott rögtön bemutatkozásuk alkalmával már élethalálharcot vív egymással.
Vágólapra másolva!

A csoportban Brazília a szuperfavorit, a Koreai NDK-val senki sem számol, így a legtöbben úgy vélik, a portugál és az elefántcsontparti válogatott egymás ellen dönt majd a második helyről. Mivel a játékosállomány erősségét tekintve mind a két csapat a legjobbak közé tartozik, így remek mérkőzés várható.

Portugália: ellentmondásos csapatot alkotnak a biciklicselek királyaihttp://www.origo.hu/foci-vb-2010/20100506-a-portugal-valogatott-bemutatasa.htmlElefántcsontpart: Afrika első számú reménységehttp://www.origo.hu/foci-vb-2010/20100519-elefantcsontpart-afrika-elso-szamu-remenysege.html

Sven-Göran Eriksson tavasszal szerződött Elefántcsontpartra, és nem feltétlenül jó előjel, hogy a svéd szakember által irányított angol válogatott a 2004-es Eb-n és a 2006-os vébén is Portugáliával szemben esett ki. Eriksson a keret összeállításakor nem okozott meglepetést, többé-kevésbé azokat hívta be, akire a korábbi kapitányok is számítottak, ám ennek ellenére a játékosok azt állítják, hogy személye nagy változást hozott.

"Az elefántcsontparti válogatottban igazi klasszisok futballoznak, de a labdarúgás csapatjáték, és ebből a szempontból Eriksson nagyon sokat segített. Amióta ő irányít minket, igazi csapatként szerepelünk" - jelentette ki Kolo Touré. Az egységre szükség is lesz, hiszen nagy az esélye, hogy Didier Drogba nem játszhat. A Chelsea csatára az utolsó felkészülési mérkőzésen szenvedett könyöksérülést, ami miatt meg kellett operálni, és az edzéseken is csak felkötött kézzel tudott dolgozni. Persze nem lehet kizárni, hogy mégiscsak ott lesz a pályán, ám ha nem, akkor a helyét a csatársorban Seydou Doumbia foglalja el.

Portugáliában kevésbé elégedettek a szövetségi kapitánnyal. A kritizálók úgy vélik, hogy Carlos Queiroz képtelen kihozni a maximumot a rendelkezésére álló klasszisokból. A szakvezető számára a legnagyobb kérdés a csatársorban van: a portugáloknak rengeteg kiváló támadó középpályásuk van, azonban vérbeli centerekből már nem állnak ilyen jól.

Queiroz sokáig kacérkodott a gondolattal, hogy Cristiano Ronaldót szerepeltesse előretolt ékként a megszokott 4-2-3-1-es formációban, de jelenleg úgy tűnik, hogy elöl a brazilból portugállá lett Liédson futballozik majd, a Real Madrid klasszisa pedig marad a megszokott posztján, a szélen - de valószínűleg minden szabadságot megkap a pályán. Tőle nagyon sokat várnak a szurkolók, és Cristiano adós is az igazán kiemelkedő teljesítménnyel a címeres mezben az utóbbi időben - tétmeccsen több, mint egy éve nem talált be. A világbajnokság kitűnő alkalom arra, hogy megszakítsa ezt a rossz sorozatot.

A portugálok ráadásul a saját dolgukat is képesek megnehezíteni: most éppen Nani körül áll a bál. A világbajnokság rajtja előtt sérülés miatt haza küldött szélsőről most azt írják a portugál lapok, hogy valójában nem is sérült, hanem pozitív doppingtesztje, vagy egy verekedés miatt kellett elhagynia a csapatot.

A várható kezdőcsapatok:
Elefántcsontpart: Barry - Eboué, K. Touré, Bamba, Tiené, Gervinho, Zokora, Y. Touré, Tioté, S. Kalou, Doumbia. Szövetségi kapitány: Eriksson.
Portugália: Eduardo - Paulo Ferreira, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Fábio Coentrao, Pedro Mendes, Raúl Meireles, Deco, Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa, Liédson. Szövetségi kapitány: Queiroz.

www.global-soccer.eu