A labdaszedő Müller visszavágott Maradonának

Vágólapra másolva!
Sokat emlegették a 4-0-s német sikerrel végződött argentin-német meccs közben és után, hogy Diego Maradona a vb előtti, márciusi sajtótájékoztatón nem ismerte meg Thomas Müllert, aki már a harmadik percben gólt lőtt a dél-amerikaiknak a két válogatott  vb-nyolcaddöntőjén. Maradona kizavartatta Müllert a teremből, de - az alábbi videón legalábbis biztosan - nem nevezte labdaszedőnek.
Vágólapra másolva!

Maradona - akinek a márciusi, 1-0-ra megnyert meccs idején még sehol nem volt a vb-n látott impozáns szakálla - azon volt kibukva, hogy betettek mellé egy játékost, holott "az ilyesféle sajtótájékoztatókra csak a csapatvezetőket hívják".

Hogy bebizonyítsa, ez mennyire nem tetszik neki, a 20 éves Müllerre mutogatva, a vállát megvonva kivonult a teremből, ám a játékost ekkor biztosan nem hívta labdaszedőnek.

"Ha előbb a játékost akarják kérdezni, akkor én addig várok kinn" - mindössze ennyit mondott Maradona, mielőtt felállt a székéről.

Visszatérését követően az újságírók már csak az argentin kapitányt kérdezték, aki a Müller-sztorit azért még kommentálta, "elnézést, nem tudtam, hogy egy futballista ült mellettem", amivel végképp összezavarta a helyszínen lévő újságírókat, akik nem tudták, hogy valójában mi volt a baja a német játékossal.


Meglehet, Maradona valamikor mégis labdaszedőnek nevezte Müllert, legalábbis a német csillagnak a 4-0-s német-argentin meccs utáni szavaiból ez vehető ki. "Ami Maradonát illeti, különleges számomra, amit most érzek. Nem hiszem, hogy továbbra is azt gondolja, én csak egy labdaszedő vagyok. Szerintem nem ismert engem korábban, de most már biztosan tudja, ki vagyok."

Az eddigi öt vb-meccsén négy gólt szerzett Müller sárga lapos eltiltás miatt nem játszhat a spanyolok ellen, ami Joachim Löw szerint nagy csapás a csapata számára: "Megmutatta, hogy milyen veszélyes a kapu előtt, s nagyon fog hiányozni. Nem is értem, miért kapott sárgát Argentína ellen. Megpróbáljuk pótolni, és nélküle kivívni a döntőbe jutást."