Vágólapra másolva!
Casillas önkritikus és a balszerencsét okolja, Xavi szerint túl könnyen vette a seleción a holland kontrák elleni védekezést, Iniesta nem gondolja, hogy a hollandok 2-0-ról felálltak volna, de a második félidőre nincs magyarázat. A világbajnoki címvédő játékosai egyetértenek, még semmi sincs veszve, jövő szerdán Chile ellen lehet javítani.
Vágólapra másolva!

Nem Iker Casillas hatalmas bravúrjairól szólt a spanyol-holland rangadó. Igaz, a Real Madrid kétszeres BL-győztes, világ - és Európa-bajnok kapusa parádés védést mutatott be Wesley Sneijder ziccerénél az első félidőben, de a szünet után, ahogy a csapata, úgy az ő teljesítménye is jelentősen visszaesett. Robin van Persie második gólja az ő hibája után született. „Itt az ideje, hogy magunkba szálljunk, és elnézést kérjünk a szurkolóinktól. A folytatás más lesz, Chile ellen egy új mérkőzés kezdődik. Sajnos nem voltunk szerencsések, ezt leginkább magamról is elmondhatom” - mondta a kapus, aki 155-ik meccsén szerepelt pénteken a spanyol válogatottban.

A játékmester, a hollandok ellen visszafogott teljesítményt nyújtó, Xavi is önkritikus. A Barcelona agytrösztje a laza védekezésben látta a vereség fő okát. „Túl könnyedén vettük a hollandok kontratámadásait. A második félidő úgy ahogy van rosszul sikerült, de azt javaslom, felejtsük el az egészet és nézzünk előre. Szerdán Chile ellen javíthatunk” - fogalmazott Xavi.

A 2012-es Európa-bajnokság legjobb játékosának megválasztott Andrés Iniesta szerint minden másképp alakul, ha 2-0 az első félidő eredménye. A barcelonai szélső ugyanakkor elismeri, a holland vezetésre nem volt válasza a spanyol válogatottnak. „Könnyedén kétgólos előnnyel mehettünk volna szünetre, de ezt elrontottuk. A folytatásban a hollandok fordítottak, el kell ismernem, nem tudtunk megfelelően reagálni az eseményekre.”

Casillas, Xavi és Iniesta már a jövő szerdai Chile elleni csoportmérkőzésre koncentrál. A spanyoloknak létkérdés a győzelem, az Ausztráliát 3-1-re legyőző dél-amerikai csapat ellen.