Szégyen, hogy ezt tettük a szurkolóinkkal

Frank Lampart
Vágólapra másolva!
„Ha megnyerjük a világbajnokságot, akkor visszavonulok” – mondta a brazíliai torna előtt Frank Lampard. Az angol válogatott már a csoportkör után kiesett, így a 36 éves középpályás még folytathatja, a Chelsea játékosa valószínűleg Amerikába igazol. Erről is kérdeztük angol újságírókkal együtt a Costa Rica elleni 0-0-s vébémeccset követően az interjúfolyosón, ahol Wayne Rooney és Steven Gerrard egy „sorryval” elintézte az újságírókat, és továbbszáguldott. Lampard megállt.
Vágólapra másolva!

A szurkolók a végén alaposan megünnepelték, mire elsírta magát.

Nagyon megható pillanat volt, a kiesés ellenére igazán büszke voltam arra, hogy angol focista vagyok, hogy angol szurkolók drukkolnak nekünk.

Ez volt az utolsó meccse a válogatottban?

Nem tudom, ezt a szövetségi kapitány dolga eldönteni. Igaz, hogy 36 éves vagyok, de még mindig élvezem a focit, frissnek érzem magam, és persze imádok Angliáért játszani. Tudom, hogy ilyenkor már visszavonulnak a játékosok a válogatottságtól, de ha jön egy meghívó az angol szövetségtől, akkor nem tudok nemet mondani. Ennek ellenére elég bizonytalan a jövőm.

Lampardnak vajon ez volt az utolsó meccse a válogatottban? Fotó: Mudra László - Origo

A Costa Rica elleni meccset hogyan értékelné?

Jobban játszottunk, ez nem kérdés, megnyerhettük volna a meccset, mert több helyzetet dolgoztunk ki. Tisztességesen felkészültünk az utolsó két napra, és meg is mutattuk, hogy van stílusa ennek az angol válogatottnak. Az más kérdés, hogy sok a fiatal a csapatban.

Emiatt búcsúztak ilyen korán?

Hiányzott a rutin, de nagyon tehetséges játékosok alkotják a csapatot, és biztos vagyok benne, hogy nagy jövő előtt áll a válogatott.

Azért nyilván csalódott.

Persze, hogy csalódott vagyok, minden angol csalódott. Azért csak mi vagyunk Anglia, ennél sokkal többet vártunk magunktól, és mindenki más többet várt tőlünk. Nagyon sajnálom a szurkolóinkat, szégyen, hogy nem jutottunk tovább, és nem marasztaltuk a drukkereket Brazíliában.