A spanyolok még nem akarnak reformokat

spanyolország - chile, vb 2014, b-csoport, Iker Casillas, Andres Iniesta, spanyol válogatott
TOPSHOTS Spain's goalkeeper and captain Iker Casillas (R) and Spain's midfielder Andres Iniesta walk off the pitch after losing their Group B football match against Chile in the Maracana Stadium in Rio de Janeiro during the 2014 FIFA World Cup on June 18, 2014. AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
Vágólapra másolva!
Iker Casillas és Vicente Del Bosque szerint még nem most kell levonni a következtetéseket a címvédő spanyolok vb-kudarcából, a chileiek szövetségi kapitánya pedig már nem is foglalkozik azzal, hogy kiejtették a világbajnokot.
Vágólapra másolva!

"Vége a tiki-takának", "Leáldozott a spanyol focinak", "A spanyol dinasztia hanyatlása" - ilyen és ehhez hasonló címekkel van tele az internet, miután a spanyol válogatott 2-0-ra kikapott Chilétől, és két vereséggel, 1-7-es gólkülönbséggel már biztosan nem jut tovább a csoportból a világbajnokságon. Természetesen radikális változtatásokat követelnek a spanyol szurkolók és a szakemberek, Iker Casillas, a válogatott kapusa szerint azonban ennek még nincs itt az ideje.

"Elnézést kérünk a szurkolóktól, nincs mit magyarázni azon, hogy kettőből két meccsünket elveszítettük, de nem hiszem, hogy el kellene felejteni azt, amit ezek a játékosok tettek a spanyol labdarúgásért. Persze ettől még mi vagyunk a felelősek ezért a kudarcért, viseljük is a következményeit. Vannak a keretnek olyan tagjai, akik 30 felett vannak, a szövetségi kapitány dolga eldönteni, hogy a jövőben számít-e rájuk, de nem most kell erről beszélni" - mondta a csapatkapitány, aki arra kérdésre, hogy ez volt-e az utolsó meccse a válogatottban, így felelt: "Nem tudom, majd meglátjuk."

Casillas búcsúzik a válogatottól? Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Vicente Del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya egyetértett Iker Casillasszal, szerinte sem most kell döntéseket hozni. "Gondolom, mindenki azonnal le akarja vonni a konzekvenciákat a kiesésünk után, ám ez több időt igényel. Most is megmutattuk, hogy karakteres játékunk van, mentünk előre, de a kapu előtt nem volt szerencsénk, és valami hiányzott a játékunkból. A szikra."

A chileiek kapitánya, Jorge Sampaoli elégedett volt játékosai teljesítményével, szerint felnőttek a feladathoz, de ő már a hollandok elleni meccsre gondol. "A csoportgyőzelem lesz a tét. Hogy a mienk minden idők legjobb chilei csapata? Ez a vébén kiderülhet" - tette hozzá.