Van Gaal mindent megjósolt

focivb spanyolország hollandia csoportmérkőzés
SALVADOR, BRAZIL - JUNE 13: Stefan de Vrij of the Netherlands deflects the ball in for the teams third goal as Iker Casillas of Spain and Robin van Persie of the Netherlands collide in the air during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group B match between Spain and Netherlands at Arena Fonte Nova on June 13, 2014 in Salvador, Brazil. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Robin van Persie szerint a holland kapitány előre megmondta, hogyan verik el a spanyolokat. Vicente Del Bosquénak viszont nem szólhatott előre, mert ő nagyon maga alatt van.
Vágólapra másolva!

Hollandia fölényes és ennyiben teljességgel váratlan győzelme Spanyolország felett a Louis van Gaal által kidolgozott taktika érdeme - legalábbis ezt állította a meccs emberének választott Robin van Persie a vb eddigi legélvezetesebb csopportmeccse utáni nyilatkozatában.

"Ha belegondolok, hogyan készített fel minket, hogyan mondta meg előre a meccs alakulását, hihetetlen" - áradozott a Manchester United 30 éves csatára a szövetségi kapitányról, aki a következő szezontól a klubedzője lesz.

Megesik az ilyen

Maga Van Gaal a mérkőzésről tőle szokatlan szerénységgel csak annyit jegyzett meg, hogy olyan játékosokkal, mint Van Persie, Robben és Sneijder, "előfordulnak ilyen dolgok". Egyúttal figyelmeztette a játékosait, hogy még nem értek el semmit a vb-n.

A spanyoloknál a negyedik gól előtt óriásit hibázó Iker Casillas előre föltette a kezét, mondván, nem védett azon a szinten, amilyenen kellett volna, ezért "minden kritikát elfogad".

Ez itt Casillas másik lepkéje Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/David Ramos

A címvédő spanyolokat irányító Vicencte del Bosque - bár elismerte, hogy szörnyen érzi magát a vereség miatt - nem volt hajlandó hibáztatni senkit, "különösen nem Casillast". Azt mondta, a kudarc "a teljes csapat gyengesége".

Hozzátette, ezek szomorú pillanatok ugyan, de egyetlen vereségnek nem szabad megroppantania a válogatottat. "Profikból áll a keret, mindenkinek fáj, ami történt, lesz idő megbeszélni" - fejezte be.