Vágólapra másolva!
Az emberhátrányba kerülő Costa Rica pont úgy csinált, mint 2004-ben Európa-bajnokságot nyerő görög válogatott: masszívan, megingás nélkül védekezett, és úgy jutott be a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé, hogy a játékidő utolsó 55 percében özönlöttek a kapuja elé a beadások, a lövések és a szögletek. 
Vágólapra másolva!

Görögországnak hiába állt 25 perc rendelkezésére, hogy kihasználja Costa Rica emberhátrányát, már a 26. ment, amikor Szokratisz Papasztatopulosz bevágta az egyenlítést. Aztán hasonlóan folytatódott a játék, mint az utolsó szűk félórában, de Costa Rica remekül védekezett, ha pedig mégis sikerült helyzetbe kerülniük, vagy Keylor Navas védett szépen, vagy a görög csatárok rontották el a befejezést.

Pedig annyi lehetőségük volt, amennyiből vébét is lehetett volna nyerni. Görögország 42 (!) beadással próbálkozott, rúgott 11 szögletet és a kiállítás utáni időszaknak köszönhetően 72 százalékkal passzolt az ellenfél térfelén, és közben szinte folyamatosan náluk volt a labda, mégsem sikerült begyötörniük a győztest gólt a hosszabbításban.

Costa Rica-Görögország, statisztikák Forrás: Origo

A görögök 23-szor vették célba a Costa Rica-i kaput, de csak nyolcszor találták el, ami kifejezetten rossz arány. Costa Rica lehozta úgy a meccset, hogy egyetlen kaput találó lövéséből gólt szerzett, hat további kísérletében gyakorlatilag semmiféle veszély nem volt.

Az Arsenal játékosának, Joel Campbellnek nem volt nagy meccse: bár majdnem annyi párharcot nyert meg (11), mint Giorgios Szamarasz (13), a görög center csak hetet veszített el, miközben Campbell 23-at. Hozzá kell tennünk, az Arsenal csatára eléggé magára hagyatottan volt kénytelen harcolni, és így is kiharcolt hét szabálytanságot.

Campbell - Szamarasz összehasonlítás Forrás: Origo

Bár kidolgozott egy helyzetet, egyszer sem lőtt kapura, ami azért elvárható lett volna tőle. Más helyzet Szamaraszé, aki csak egyszer próbálkozott lövéssel, de ő a görög csatárok pályára küldése miatt a hajrában már szinte irányítót játszott.