Virággal próbálták kicsinálni a koreaiakat a focivébén

#CHINA-ENSHI-STONE HANDICRAFTS (CN)
(170907) -- ENSHI, Sept. 7, 2017 (Xinhua) -- Craftsman Yang Guoyong cleans a sculpture of chrysanthemum stone in a processing plant in Majiaping Village of Xuan'en County, central China's Hubei Province, Sept. 6, 2017. With naturally formed chysanthemum-shaped white calcite under the black surface, the chrysanthemum stone is a rare kind of stone resource only found in some parts of China. Sculptors will carve every stone into different pattern or form according to the shape and location of the white calcite, thus all stone sculptures are unique in its own ways. (Xinhua/Song Wen) (ry)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó-válogatott érkezését előkészítő dél-koreai küldöttség majdnem mindennel elégedett volt a világbajnokság kiválasztott szentpétervári szálláshelyén, de a virágdíszítést nem kérte.
Vágólapra másolva!

Az RTR Planeta tévécsatorna munkatársa arról számolt be, hogy az ázsiaiak megkérték a személyzetet, hogy a fehér krizantémokat vegyék ki a vázákból, és az ő ottlétük alatt lehetőleg ne is tegyenek ki ilyen virágokat, mert ez számukra rossz előjel.

Majdnem nagy baj lett belőle, pedig milyen szép virág Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Song Wen

Az országban egyébként a négy nemes növény (orchidea, bambusz, szilva, krizantém) egyike, úgyhogy a problémát leginkább a japán kapcsolat okozhatja: a fehér krizantém ugyanis szerepel a japán császár címerében, a két ország pedig köztudottan nem ápol egymással jó kapcsolatot, számos történelmi konfliktusból kifolyólag.

Egy ilyen aljas húzásnál még a spanyol inkvizíció által kínált megpróbáltatások is jobbak lettek volna.

A dél-koreaiak csütörtökön (ma) Innsbruckban játszanak felkészülési mérkőzést Bolívia csapatával, majd hétfőn Szenegál együttesével Grödigben, és kedden utaznak Oroszországba.

A vb-n a címvédő németekkel, valamint a mexikóiakkal és a svédekkel szerepelnek egy csoportban.