A kirúgás szélén a spanyolok szövetségi kapitánya

Horizontal
Lopetegui döntése majdnem az állásába került
Vágólapra másolva!
Kedden a Real Madrid bejelentette, hogy a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui veszi át Zinedine Zidane helyét a kispadon. A döntés azonban nem aratott osztatlan sikert, főleg a Spanyol Labdarúgó Szövetség berkein belül.
Vágólapra másolva!

A hírek szerint Luis Rubiales elnök első reakciója az azonnal kirúgás volt, azóta azonban lehiggadt, és belátta, a válogatottnak semmiképp sem tett volna jót egy ideiglenes szövetségi kapitány kinevezése a világbajnokság előtt egy nappal.

A vezetőség (érthető módon) az időzítést kifogásolja, és bár tudják, hogy a játékosok profik, egy ilyen helyzet esetében nem lehet kiszámítani, milyen hatással lesz a focisták lelkiállapotára. Szerintük a Real várhatott volna a világbajnokság végéig, és akkor mindenki zavartalanul játszhatott volna.

Lopetegui döntése majdnem az állásába került Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Rafael del Amo alelnök egyenesen árulónak nevezte a baszk mestert, aki egyébként néhány héttel ezelőtt hosszabbította meg a szerződését a szövetséggel.

Vicente del Bosque viszont megvédte Lopeteguit, szerinte kollégája a válogatott és a Real élén is megállja majd a helyét. Valószínűleg tudja, mit beszél, a nemzeti csapattal vb-t és Eb-t nyert, a madridiakkal pedig BL-t és bajnokságot is.