Vágólapra másolva!
A New York Post bulvárlap értesülései szerint Jordan eladni készül a Washington Wizardsnál birtokolt üzletrészét, ugyanis visszatérésének a kosárlabdapályára az a jogi feltétele, hogy annak a klubnak, amelynek játékosa, nem lehet egyidejűleg tulajdonosa is.

Ha eddig bárkinek is kétségei voltak afelől, hogy a Wizards idénynyitó mérkőzésére - melyet a New York Knicks ellen, a Madison Square Gardenben játszik a fővárosi csapat, október 30-án, kedden, 7.30 órai kezdettel - minden jegy elkel, akkor most már ne tessék kételkedni.

A jogi kiskapu tágra nyitása érdekében kedden titkos tárgyalásra ült össze Stern New York-i irodájában David J. Stern, az NBA vezérigazgatója, Ted Leonsis, a Washington Capitals NHL-jégkorongcsapat tulajdonosa és Curtis Polk, Jordan barátja, egyben jogi tanácsadója. A kissé bonyolult tranzakció forgatókönyve a következő lesz: Jordan eladja a Wizardsnál birtokolt kisebbségi részvénycsomagját Abe Pollin többségi tulajdonosnak. Ezt követően Jordan résztulajdont vásárol a Capitalsben - ráadásul nagyobbat, mint amekkorát a Wizardsben tulajdonolt -, plusz megveszi a csapatoknak otthont adó MCI Center egy részét.

A New York-i bulvárlap azt is tudni véli, hogy röviddel Labor Day (az Egyesült Államokban a munka ünnepe, szeptember első hétfője) után hívná össze Jordan azt a sajtóértekezletet, amelyen bejelenti visszatérését.

E héten éjjel-nappal edzőmeccseket játszik Jordan Chicagóban, melyeken olyan sztárok a partnerei, mint Anfernee (Penny) Hardaway, Michael Finley, Juwan Howard vagy éppen az a Ron Artest, aki hat hete két bordáját is összeroppantotta Jordannek. A vélemények - bár Jordan teljes titoktartást kért a résztvevőktől - meglehetősen vegyesek. Egyesek szerint Jordan olykor komikus benyomást kelt, mások - így például Hardaway - szerint még túl a 38. születésnapján is kiváló kosaras. Az mindenesetre biztos, hogy minden idők legjobb kosarasa aligha kockáztatja a blamázst: ha nincs saját értékítélete szerint is jó formában, akkor inkább marad az, ami eddig volt: 38 éves nyugdíjas...

Ch. Gáll András

Korábban:

Jordan: Nem csinálok bolondot magamból