Vágólapra másolva!
Pénteken a Ferencváros-ZTE rangadóval folytatódik a Borsodi Liga. Nemcsak a játékosok készülnek a tavaszi nyitányra, az edzők, a játékvezetők és a csapatkapitányok is egyeztettek a bajnoki rajt előtt.

"Ebben a kiélezett helyzetben, ami mostanában a Fradi körül van, minden eredmény elképzelhető" - latolgatta a nyitómeccs esélyeit Bozsik Péter, a ZTE edzője. "Amennyiben megőrizzük a nyugalmunkat, sikeresen távozhatunk az Üllői útról, az elmúlt napokban pedig igyekeztünk mindent megtudni a zöld-fehérek taktikai elképzeléseiről is. Ennek érdekében segítőm, Simon Antal, a Fradi hét végi edzőmeccsét személyesen nézte végig. Ettől függetlenül mi a Ferencváros oroszlánbarlangjában is a saját játékunkat igyekszünk elővezetni. Annyiban szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem kellett új csapatot építenünk, mivel az alapegyüttes az ősszel kialakult."

Bozsik a Fradi ellen egyedül az eltiltott Radu Sabóra nem számíthat, s ha nem jön közbe sérülés, akkor a Zete a Turi - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi - Nagy Lajos, Molnár Balázs, Balogh Csaba - Kenesei, Waltner, Egressy tizeneggyel kezd az Üllői úton.

Miközben a csapatok a rajtra készülnek, Puhl Sándor (az MLSZ alelnöke és Játékvezetői Testület elnöke) és Egervári Sándor (a Dunaferr vezetőedzője és a Labdarúgó Edzők Testületének elnöke) kezdeményezésére hétfőn délután a szövetség székházában egyeztetésen vettek részt az NB I-es klubok edzői, csapatkapitányai, valamint a játékvezetők.

Az összejövetel célja az volt, hogy a tavaszi idényben minél kevesebb konfliktus terhelje az amúgy is sokat szenvedett sportágat. Egervári Sándor többek között azt kérte a játékvezetőktől, hogy ha kifogásuk van valamelyik labdarúgó ellen, szóljanak a csapatkapitánynak vagy az edzőnek, hiszen a közvetlenebb stílus közös érdekük.

A jelenlévők az olasz bajnokságot hozták fel példaként, ahol olykor egymást ölelgeti futballista és bíró, de mindenesetre baráti a viszony közöttük. Puhl Sándor, a trénerek és a csapatkapitányok is hasznosnak tartották a megbeszélést, majd mindegyik fél igéretet tett arra, hogy igyekeznek megfékezni az indulatokat a pályán.

Bánki József

Ajánlat: