Vágólapra másolva!
Az újonc szegediek a rövid bajnoki szünetben alaposan felkészültek a fővárosi gárdából, és a csapat fiatal mestere meglepetést ígért. Nos, a megleptéstől eleinte nagyon messze volt, később rendkívül közel került, végül pedig tisztes távolságban maradt a Szeviép.

Nőikosárlabda-NB I, A csoport:
Szeviép-Szeged - BSE 71-83 (14-23, 17-22, 22-15, 18-23)
Szeged, 200 néző
vezette: Faidt, Kiss L.
Szeged: Donkó 20/3, Mészáros 12/6, Mirkov 10, Szopkó 7/3, Varda 4, csere: Jex 13/3, Madaras 5/3, edző: Antal András
BSE: Hagara 19, Nagy D. 14, Papp 22, Pop 8/3, Sarik 10, csere: Kosjár 7/3, Bellovai 3, Vajda -, edző: Jánosy Ervin

A találkozót megilletődötten, sok hibával kezdő Tisza parti csapat ellen Papp vezetésével már korán jelentős előnyt szerzett a fővárosi együttes, amit nyugodt, olykor tetszetős játékkal meg is őrzött a szünetig.

Aztán a második játékrészben egy egészen más felfogású Szeviép futott ki a pályára. Jex hárompontosa nyitotta azt a hazai rohamot, amelynek végén hat perc elteltével (egy 18-6-os szakasszal) két pontra faragták hátrányukat a szegediek. Ekkor azonban újítani tudott a városmajori csapat, és egy sajnálatos sérülésnek köszönhetően addigi legjobbját, Mészárost is elveszette az újonc.

Mindezeket már nem bírta el Antal András együttese, és a vendégek ismét növelve előnyüket megérdemlten nyerték a találkozót a későn ébredő Szegeddel szemben.

Antal András: "A második félidő játékával már elégedett voltam, center poszton kaptunk ki."

Jánnosy Ervin: "Jól kezdtük a mérkőzést, a folytatásban viszont érthetelenül kapkodtunk, pontatlanul játszottunk. Mészárosnak jobbulást kívánunk!"

Putnik Zoltán

Ajánlat:

Egyenlített a PVSK és a GYSEV

Fórum:

Magyar Kosárlabda