Vágólapra másolva!
Hamar a pécsi szurkolók kedvencévé vált Marija Sztyepanova, az orosz válogatott kosárlabdázó, akinek segítségével a MiZo-Pécsi VSK megnyerte a női magyar kupát. Azzal, hogy a pécsiek kiestek az Euroligából, a kosaras is elköszönt, és a Final Fourról való lecsúszás után hazatért Szentpétervárra.

A vasutasokkal rokonszenvezők mellett természetesen a szakosztály vezérkara is szívesen látná az együttes soraiban a jövőben is Sztyepanovát, ezért már tárgyaltak vele és menedzserével a pécsi folytatásról.

A legújabb hír az, hogy Sztyepanova hétfőn vagy kedden ad végleges választ a MiZo-Pécsi VSK ajánlatára. Már csak azért is, mert előszerződése van WNBA-ben szereplő Phoenix Mercuryval, ahol már tavaly is játszott. A phoenixiek Sztyepanován kívül 2001-ben felvonultatták a jugoszláv válogatott Slobodanka Tuvicot is, aki az orosz játékos csapattársa volt Pécsett.

Amennyiben Sztyepanova mégsem Pécset választaná, a vasutasoknak helyette egy másik külföldit kellene igazolniuk, amire a magyar átigazolási szabályok szerint még a rájátszás megkezdéséig, április 29-ig van lehetőségük.

Rózsa Gábor, a MiZo-Pécsi VSK szakosztály-igazgatója elmondta: arra az eshetőségre is felkészültek, ha Sztyepanova Amerikában marad, ezért mással is tárgyalnak.

Horváth László

Korábban:

Fórum:

Magyar kosárlabda