Vágólapra másolva!
Az esélyesek győzelmét hozta a kajak-kenu országos bajnokság utolsó napja. Ötszáz méteren mindenki hozta a várt eredményt, bár néhol a különbség kisebb volt a vártnál.

Itt van mindjárt Vereckei Ákos, aki csupán nyolc századdal verte a szombati nap hősét, Borhi Zsombort. Bár az is igaz, hogy a táv világbajnokaként már a szolnoki győzelmével megszerezte az indulás jogát, a bajnoki cím valószínű, már csak hiúságból kellett neki.

Szabó Szilvia és Bóta Kinga rosszabbul járt, hisz őket legyőzte a fiatal Paksy Tímea, Rasztóczki Eszter duó. Igaz, Szabóéknak már "zsákban volt" a csapattagság a szolnoki sikerrel. Kovács Katalin kétszer is nyert: egyesben és négyesben szerzett indulójogot, s ehhez jön a szombaton további két kvóta.

Kolonics György itt is igazolta klasszisát, a Hüttner, Fürdök kenukettest pedig nem tudta legyőzni a Pulai, Novák olimpiai bajnok egység. Kammerer és Storcz bebizonyította, hogy az idén is komolyan veszik az ötszáz párost csakúgy, mint Sydneyben. Az akkori eredményük ismert, az ötszázas számok után tehát nem kell szétlövést rendezni pénteken.

Délután már az első kétszázas döntőben borult a papírforma. Kovács Katalin szerette volna megcsípni az ötödik indulási jogot is, de a Paksy Timea által vezetett egység 12 ezreddel megelőzte a rutinosabb négyest. Vesztett még a szolnoki győztesek közül egyesben Natasa Janic, kettesben szintén ő Dékány Kingával, valamint a Buzál, Végh kenu kettes is blamált. Fehérvári Vince viszont bebizonyította, hogy kétszázon nem lehet legyőzni. Kettesben Hegedűs Róberttel, négyesben Beé Istvánnal és Horváth Gáborral nyert, míg egyesben is diadalmaskodott.

Egyelőre azt nem tudni, hogy a nőknél lesz-e szétlövés, ugyanis ők a jövő hétvégén indulnak a duisburgi regattán is, s lehet, a férfi mezőnyben Borhi és Storcz meg fog egyezni, hogy ki melyik számban induljon. Storcznak már így is van vb-száma, az Európa-bajnokság pedig Szegeden lesz, Botond pedig Démász-Szeged sportolója.

Barok István

Korábban:

Borhi Zsombor felborította a papírformát