Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, Sinka László hétfőn változtatás nélkül elfogadta Mocsai Lajosnak, a női válogatott szövetségi kapitányának észrevételeit a sydneyi olimpiára utazó csapat összetételét illetően. A keretben egyedül a balszélső személye kérdéses.

Az elnökség már korábban elfogadta Mocsai 18 fős keretét, ezért volt most elegendő Sinka László egyszemélyes döntése.

Mocsai a balszélső kilétéről azonban még nem döntött: Kirsner Erika és Lőwy Dóra (mindkettő Herz-FTC) közül szeptember 3-ig, a felkészülési mérkőzés-sorozat végéig fog választani.

A kapitány úgy nyilatkozott, csak az adminisztráció miatt jelölte meg Kirsnert, hiszen ő a jelenlegi állás szerint előrébb tart a munkában, mint a januárban súlyos térdsérülést szenvedett, de azóta felépült riválisa.

- Lőwy a sérülés miatt rengeteget kihagyott, de kemény munkával sikerült újra formába kerülnie. Azonban Kirsner most előrébb jár, de ez nem jelenti azt, hogy a következő három hétben ne változhatna a helyzet - jegyezte meg Mocsai.

Az olimpián szereplő csapatok egészen a torna nyitó mérkőzéséig változtathatnak a keretükön, akkor kell lezárniuk a 15 fős névsort.

kapusok: Farkas Andrea (ASPTT Metz), Pálinger Katalin (Győri Graboplast ETO KC)
mezőnyjátékosok: Kántor Anikó (Randers HK), Balogh Beatrix (Dunaferr SE), Radulovics Bojana (Dunaferr SE), Nagy Anikó (Győri Graboplast ETO KC), Kökény Beatrix (Herz-FTC), Siti Beáta (Ikast Bording), Pádár Ildikó (Herz-FTC), Kulcsár Anita (Győri Graboplast ETO KC), Farkas Ágnes (Herz-FTC), Deli Rita (Hypo Niederösterreich), Pigniczki Krisztina (Győri Graboplast ETO KC), Zsemberyné Simics Judit (Dunaferr SE), Kirsner Erika (Herz-FTC)

tartalékok: Sugár Tímea (Herz-FTC), Brigovácz Nikolett (Hypo Niederösterreich), Lőwy Dóra (Herz-FTC)

(MTI)

Ajánló:

Weben a Magyar Kézilabda-szövetség