Társoldalunk:

Mashburn elintézte a Clevelandet a túlórában

Jamal Mashburn hosszabbításban szerzett pontjaival múlta felül a Charlotte Hornets a Cleveland Cavalierst, megszerezve a charlotte-iak idei 20. győzelmét. Denverben Nick Van Exel az utolsó pillanatokban triplával fordította meg a Los Angeles Clippers elleni meccset, a Minnesota legyőzte a Toronto Raptorst, melyben Vince Carter sziporkázott, és újra játszott Dávid Kornél.

Fotó: Reuters

McGrady zsákolása félúton
Jamal Mashburn 27 pontjából 8-at a hosszabbításban szerzett, amivel a Charlotte Hornets 115-110-re verte a Cleveland Cavalierst. A Charlotte ezzel hétmeccses győzelmi sorozathoz ért, ami egyben csapattörténeti rekord is. Az extra játékidőt 6-0-lal nyitotta a Hornets, ebből Mashburn két kosarat vállalt, a Cavs pedig már nem tudott visszakapaszkodni. A Charlotte megnyugtató előnnyel vezet a Central csoportban, és a Utah Jazz után másodikként érték el idei 20. győzelmüket. A Lódarazsaknál David Wesley hatodik alkalommal ment 30 pont fölé, ezúttal 32-t dobott.

Simán elintézte a Dallas a Seattle-t, Michael Finley szezonja legjobbját, 38-at dobott, Dirk Nowitzki 21-et, így nem meglepő a 114-93-as végeredmény. Finley 16/22-vel dobott, mindkét tripla kísérlete bement, 9 lepattanót és 8 assziszt adott, szóval a tripla-duplától sem állt távol. A Dallas már 10. meccsét nyerte az utolsó 12-ből. Nowitzki 11 lecsorgót gyűjtött be, de csak 8/18-cal dobott. Finley és Nowitzki mellett Steve Nash villogott: 22 pont, 8 gólpassz fűződik a nevéhez.

Fantasztikus izgalmakat hoztak az utolsó másodpercek Denverben: Nick Van Exel 4.7 mp-cel a dudaszó előtt bevágott egy triplát, ezzel fordította meg a meccset a Nuggets, s lett 109-108 a vége, a Los Angeles Clippers kárára. A denveriek már kilencpontos hátrányban voltak az utolsó negyedben, amikor Jeff McInnis megkönyörült rajtuk, elrontott egy hárompontost, tiszta dobóhelyzetből. A Nuggetsben Antonio McDyess tevékenykedett igen aktívan: 35 pont (14/24-es statisztikával) mellett 12 lepattanót szerzett.

Érdekes játékkal rukkolt elő Jerry Stackhouse Auburn Hillsben, úgy szórt 33 pontot, hogy a mezőnyből csak 5/15-öt ért el, de ami bejött neki, mind tripla volt. Büntetőből viszont pazar, 18/20-as statisztikát produkált Stackhouse, így "összetettben" 28 fellépésből 23. alkalommal dobta a legtöbb pontot a Pistonsban, zsinórban pedig 10-edszer. A Detroit végül 101-96-ra verte a Bostont. Figyelmeztető jel a Detroit számára, hogy labdaeladás terén idei rekord (29) született, amiből Stackhouse 9-et "vállalt".

Fotó: Reuters

Kidd elbánt a Grizzlykkel
Milwaukee-ben 12/3-ra javította utolsó 15 fellépésének mérlegét a Bucks, miután 89-77-re legyőzte az Orlando Magicet. Ray Allen 25 pontot dobott, az utolsó periódusban 4 triplát hintett. Az első két negyed a hazaiaké volt, utána viszont egy pontra jött fel az Orlando, majd a befejező részt Tim Thomas és Allen hárompontossal nyitotta, 64-57-re formálva az eredményt. "Nagyon esetleges volt a mai játékunk, igazából Ray nyerte meg a meccset a tripláival" - fejtegette George Karl mester.

Dávid Kornél újra játszott (3 lepattanót szerzett) a Raptorsban, amely szűk vereséget szenvedett Minneapolisban. A Vince Carter - Kevin Garnett különmeccset ugyan előbbi nyerte (32 pont, 11 assziszt), de a Minnesota Timberwolves jobb támadójátékot nyújtott, és már sorozatban ötödször páholta el a Torontót. Carter káprázatos zsákolótudományának teljes tárházát felvonultatta, dobott 4 triplát, azonban ez is kevésnek bizonyult. "Elért 32 pontot, de ehhez 31 dobásra volt szüksége" - kommentálta Carter teljesítményét Flip Saunders, az ellen edzője. "Akadt néhány remek dobása, de a srácok nagyon jól védekeztek ellene."

East Rutherfordban győzte le az Atlanta Hawks a New Jersey Netst, többek között azzal, hogy Dikembe Mutombo 28 lepattanót szerzett meg, és blokkolt 5 dobást. Az Atlanta negyedszer nyert egyhuzamban. "Hihetetlen. Hetek óta ezt csinálja. Mióta teljesen felépült maláriájából, tovább fejlődött a játéka" - vélekedett Mutomboról Lon Kruger mester. 2:27-tel a vége előtt Jason Terry hármasával vette át végleg a vezetést a Hawks.

San Antonióban Antonio Daniels pontszerzésben pályafutása, gólpasszban szezonja legjobbját nyújtotta (26, illetve 10), a Spursnek nem okozhatott gondot a Houston Rockets legyőzése. Az elmúlt 10 találkozójuk mindegyikén a Rockets veszített. A hajrában - 18 pontos Spurs vezetésnél - a houstoniak megpróbálkoztak egy rohammal, de Daniels hatpontos előnynél, 33 mp-cel a vég előtt labdát lopott, és dunkolt, ami végleg megpecsételte a győzelmet.

Salt Lake City-i otthonában kapott ki a Utah Jazz a Philadelphia 76erstől 97-91-re. A Sixers részéről kimagasló csapatmunka kellett, hogy megszerezzék az első győzelmet Allen Iverson kiválása óta. Aaron McKie 24-es szezoncsúcsot ért el, de kétszámjegyűt dobott Tyrone Hill, Theo Ratliff és Toni Kukoc is. A Sixers 11 meccse tartó utahi vesszőfutásnak vetett véget.

Vancouverben dupla-duplát produkált Jason Kidd, miközben ő dobta a Phoenix Suns utolsó 12 pontját, azt is, amivel átvették a vezetést 12.7-del a duda megszólalása előtt. Kidd végül 28, 6, 10-zel zárt.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.