Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters
Megtáltosodtak a csehek
Sparta Praha

A csehek a Feyenoord ellen is megmutatták, hogy nem csak egy-két kifutott eredményről van szó az esetükben, hiszen sokkal jobban játszottak, mint holland ellenfelük, amelynek játékosai ezt meglehetősen nehezen viselték. A nagy rugdalózásnak két piros lap lett az eredménye, és kilenc ember ellen a Sparta számára már igazán nem jelentett gondot az előny megőrzése, sőt, növelése.

A cseh csapat idő előtti továbbjutásához az is kellett, hogy a Bayern München megverje a Szpartak Moszkvát, igaz, ez utóbbira meglehetősen nagy összegben lehetett volna fogadni. Kevesebb, mint egy év alatt a két együttes ismét negyedszer találkozott egymással, és úgy látszik, az oroszok még mindig nem jöttek rá arra, hogy a Bayern ellen nem játszhatják szokásos kombinációs futballjukat, mert elképzelhetetlen, hogy egészen az ötösig passzolgassanak. A mezőnyben nem is játszott rosszul a Szpartak, ám a tizenhatosnál tovább csak elvétve jutott, ellenben a gyors német támadások könyörtelen pontosságúak voltak. Főleg a Szpartak bal oldali védelme volt sebezhető, hiszen az öt gólból négyet innen érkező beadás előzött meg.

Fotó: Reuters
"Úristen, mit csináltam?!"
DeportivoManchester

Az MU szerencséjére a csoport másik találkozóján a görög Olympiakosz begyűjtötte a három pontot a Lille ellen, pedig a szünetben még a vendéggárda állt jobban. A helléneknél ugyan az idegenlégiósok számítanak a legnagyobb sztárnak, de mindkét gólt egy görög labdarúgó szerezte, a brazil Giovanni pedig egy félidő alatt is ki tudta állíttatni magát.

A többi négy mérkőzésen hazai győzelem született, ám nem mindegyik találkozó hozott sima otthoni diadalt. A Juventus például kissé megizzadt a Rosenborg ellen, hiszen az első félidő közepén elért Trézéguet-találatot nem követték újabb gólok, így a torinói drukkereknek egészen az utolsó percig izgulniuk kellett. A Zebrák azonban végül megszerezték a három pontot, ami nagy megkönnyebbülést jelenthetett a csapatnak, hiszen a Juve utoljára a Bajnokok Ligája második fordulójában, a Celtic ellen tudott nyerni, márpedig annak majd' egy hónapja. A Portónak ezzel szemben egyáltalán nem okozott gondot a skót bajnokcsapat begyűrése, a Sárkányok már az első percben előnybe kerültek, és kicsit pontosabb célzással akár gólkülönbséget is javíthattak volna a Kelták ellen, akik eddigi két idegenbeli találkozójukon egyaránt három-három gólt kaptak.

Az F csoportban a Barcelona az eleddig százszázalékos Leverkusent fogadta, és a katalán csapatban a korábban sérüléssel bajlódó Rivaldo is a kezdő tizenegyben kapott helyet. Az így összeállt támadótrió (Rivaldo-Saviola-Kluivert) nem is muzsikált rosszul, ők hozták össze az első gólt, és később is temérdek helyzetet teremtettek, ám hol Saviola, hol pedig Kluivert puskázta el ezeket. A győztes gólhoz így egy pontrúgás szükségeltetett, de ez minden bizonnyal egyáltalán nem zavarja a katalán gárda híveit.

A török Fenerbahce tovább folytatta mélyrepülését, hiszen a félholdasok még mindig pont nélkül állnak, mivel ezúttal Lyonban szenvedtek vereséget. Pedig akárcsak egy héttel korábban a Leverkusen ellen, ők szereztek vezetést, de a francia gárda még a szünet előtt egyenlített, majd a második játékrészben bedarálta a törököket.

E csoport
Juventus - Rosenborg BK 1-0 (1-0)
Torino, Delle Alpi-stadion, vezette: Poll (angol.)
Juventus: Buffon - Thuram, Montero, Pessotto - Zambrotta, Tudor, Maresca (Iuliano 62.), Davids, Nedved (Paramatti 84.) - Trézéguet, Del Piero (Salas 90.).
Rosenborg BK: Arason - B. I. Johnsen, Basma, Hoftun, Saarinen - El-Fakiri (Enerly 46.), Ö. Berg, Skammelsrud, Strand - Brattbakk (George 59.), Rushfeldt (F. Johnsen 75.).
gól: Trézéguet (25.).

FC Porto - Celtic FC 3-0 (2-0)
Porto, das Antas-stadion, vezette: Temmink (holland)
FC Porto: Ovcsinnyikov - Ibarra, Ricardo Carvalho, Jorge Andrade, Mário Silva - Capucho (Paulo Costa 86.), Paredes, Costinha (Söderström 81.), Deco - Pena, Clayton (Rúbens Júnior 75.)
Celtic FC: Douglas - Balde, Mjällby, Valgaeren - Agathe, Petrov (Sylla 67.), Lennon, Lambert, Thompson (Moravcík 56.) - Hartson (Maloney 88.), H. Larsson.
gól: Clayton (1., 61.), Mário Silva (45.).
sárga lap: Costinha, Clayton.

F csoport
Olympique Lyon - Fenerbahce 3-1 (1-1)
Lyon, Gerland-stadion, vezette: Plautz (oszrák)
Olympique Lyon: Coupet - Delmotte, Edmílson, Müller, Chanelet - Violeau, Carriere, Juninho Pernambucano (Brechet 67.), Foé - Govou (Linares 86.), Luyindula (Neé 79.)
Fenerbahce: Rüstü - Mert, Ümit Ö., Dogan (Uche 24.), Yusuf - Lazetics (Ali Günes 73.), Revivo (Rapajic 73.), Ogün, Abdullah - Ali Akdeniz, Oktay.
gól: Govou (45.), Carriere (53.), Delmotte (68.), illetve Oktay (35.). Sárga lap: Ali Akdeniz, Uche.

FC Barcelona - Bayer Leverkusen 2-1 (2-1)
Barcelona, Camp Nou-stadion, vezette: Collina (olasz)
FC Barcelona: Bonano - Puyol, Christanval, F. de Boer, Coco - Luis Enrique, Xavi (Gerard 48.), Cocu - Saviola (Geovanni 79.), Kluivert, Rivaldo (Gabri 74.).
Bayer Leverkusen: Butt - Lúcio, Nowotny (Zivkovic 46.), Placente - B. Schneider, Ballack, Bastürk, Ramelow (Brdaric 76.), Zé Roberto - Neuville, Kirsten (Sebescen 76.).
gól: Kluivert (12.), Luis Enrique (38.), ill. Ramelow (32.).
sárga lap: Luis Enrique, Placente, Lúcio, Christanval, Puyol.

G csoport
Manchester United - RC Deportivo 2-3 (2-2)
Manchester, Old Trafford, vezette: Fandel (német)
Manchester United: Barthez - G. Neville, Blanc, Johnsen (Brown 7.), Irwin (Solskjaer 85.) - Beckham, Verón, Roy Keane, Giggs - Scholes (A. Cole 63.), Van Nistelrooy.
RC Deportivo: Molina (Nuno 46.) - Héctor, Donato, Najbet, Romero (Capdevila 79.) - Víctor, Sergio, Duscher, Valerón, Amavisca - Diego Tristán (Pandiani 82.)
gól: Van Nistelrooy (7., 40.), illetve Sergio (37.), Diego Tristán (39., 60.). Sárga lap: Víctor, Donato, Romero, Verón.

Olympiakosz - Lille OSC 2-1 (0-1)
Athén, Szpirosz Luisz-stadion, vezette: Trentalange (olasz)
Olympiakosz: Elefteropulosz - Mavrogenidisz, Bermúdez (Amanatidisz 46.), Anatolakisz (Niniadisz 63.), Venetidisz - Karembeu, Zetterberg (Giovanni 46.), Patzatszoglu, Djordjevics - Ofori-Quaye, Alekszandrisz.
Lille OSC: Wimbée - Delpierre, Ecker, Cygan, Fahmi - Be. Cheyrou, F. D'Amico, Murati, Landrin - Olufadé (Pichot 60.), Bakari (Basszir 5.)
gól: Alekszandrisz (53.), Niniadisz (64.), illetve Basszir (38.)
kiállítva: Giovanni (86.)
sárga lap: Ofori-Quaye.

H csoport
Bayern München - Szpartak Moszkva 5-1 (3-0)
München, Olympia-stadion, vezette: De Bleeckere (belga)
Bayern München: Kahn - Sagnol, Kuffour, R. Kovac (Linke 85.), Lizarazu - Szalihamidzsics, Hargreaves, Fink, Paulo Sergio (Zickler 78.) - Pizarro, Élber (Santa Cruz 65.).
Szpartak Moszkva: Levickij - Kovtun, Tchuisse, Baranov, Bulatov, Tyitov, Cikmejsztruk, Beszcsasztnih, Parfjonov, Robson, Mitreszki. Edző: Romancev.
gól: Pizarro (7., 22.), Élber (33., 52.), Zickler (90.), illetve Beszcsasztnih (58.).

Feyenoord - Sparta Praha 0-2 (0-1)
Rotterdam, De Kuip-stadion, vezette: Daudén Ibánez (spanyol)
Feyenoord: Timmer - Emerton, Van Wonderen, De Haan, Rzasa - Collen (Leonardo II 62.), Ono, Bosvelt, Paauwe - Van Hooijdonk, Leonardo I (Kalou 46.)
Sparta Praha: Cech - Grygera, Hübschmann, J. Novotny, Labant - Sionko, Jarosík, Hasek, Michalík (Zelenka 89.) - Kincl, Hartig.
gól: Jarosík (43.), Novotny (78.)
kiállítva: Van Hooijdonk (67.), De Haan (74.).
sárga lap: De Haan, Sionko, Van Wonderen, Leonardo II.

Ajánlat:

Korábban: