Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter kezdeményezi, hogy a Budapest Sportarénát a csütörtökön elhunyt háromszoros olimpiai bajnok ökölvívóról, Papp Lászlóról nevezzék el. Az ötlet a politikai körökben is kedvező fogadtatásra lelt, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportja és Mádl Ferenc is üdvözölte a javaslatot.
Jacques Rogge részvétnyilvánítása
"Papp László hosszú, eredményes pályafutásával gazdagította a nemzetközi olimpiai mozgalmat. Rendkívüli módon fog hiányozni" - írta Schmitt Pálnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének küldött részvétüzenetében Jacques Rogge NOB-elnök. "Kérem, fogadják az egész olimpiai család legőszintébb részvétét."


A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési
képviselőcsoportja támogatja a kezdeményezést: "Papp László hirtelen halála minden magyar sportszerető embert megrendített. Érthető tehát, hogy már a mai napon több kezdeményezés napvilágot látott, melyek szerint az újonnan felépült Budapest Sportarénát a háromszoros olimpiai bajnok bokszolónkról nevezzük el. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportja nagy örömmel értesült ezekről a kezdeményezésekről, ezért javasolni fogja a kormánynak, hogy támogassa ezt a javaslatot. Úgy véljük, ezzel méltó módon állíthatunk emléket a magyar sporttörténelem egyik legkiemelkedőbb alakjának, Papp Lászlónak" - szerepel az állásfoglalásban.

Mádl Ferenc szintén üdvözölte az ötletet, az államfő meggyőződése, hogy a nemzet e névadással méltó módon emlékezne kiváló sportolójára, aki három olimpiai aranyérmével és profi Európa-bajnoki győzelmeivel írta be nevét a világ sporttörténelmébe. "Ma, amikor a siker mércéje oly viszonylagossá vált, még erőteljesebb Papp László életének és sportolói pályafutásának üzenete: csak a tisztesség, az akarat és a tehetség teremthet valódi értéket" - fogalmazott a köztársasági elnök.

Papp László csütörtökön, hosszú, súlyos betegség után életének 78. évében hunyt el.