Vágólapra másolva!

Mi volt az eredmény?

Nemrégen beszámoltunk arról, hogy a norvég posta mennyire melléfogott az ország labdarúgó-szövetségének centenáriumára kibocsátott bélyeggel, azonban az a hiba semmiség volt ahhoz képest, amit a San Marinó-i kollégák követtek el.

A miniállamban úgy vélték, hogy a közelgő világbajnokságot egy bélyegsorozat kiadásával teszik még emlékezetesebbé, amelyeken az eddig lejátszott világbajnoki döntők eredményeiről emlékeznek meg.

Úgy látszik azonban, az illetékesek arra nem vették a fáradtságot, hogy fellapozzák a históriáskönyveket, és ennek köszönhetően az 1934-es és az 1938-as finálé eredményét is rosszul tüntették fel. Az 1934-es olasz-csehszlovák fináléban szerintük 4-2-es talján győzelem született (a valóságban 2-1 volt az olaszok javára), négy évvel később pedig a squadra azzurra a magyarok elleni 1-0-s diadallal őrizte meg a címét (valójában 4-2 volt az eredmény).

Legalább azt nem tévesztették el, hogy mindkétszer az olaszoké lett az aranyérem, bár utóbbi esetben mi egyáltalán nem bántuk volna, ha kicsit meghamisítják a történelmet.